Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
radio...
adam74:
Mam dwie sprawy
1. mój kotek pochodzi zza oceanu. radio było przestrojone ale wybiera tylko nieparzyste częstotliwości... może macie pomysł (wiedzę) komu powierzyć zadanie przywrócenia parzystych częstotliwościi - najchętniej w-wka okolice...
2. może ktoś mi napisać w jaki cudowny sposób przestawia się zegar?? (mam "normalne sterowanie nie z panelu dotykowego" lub tez ktoś jest w posiadaniu instrukcji do radia??
Z góry wielkie dzięki
Adam
Gerry:
Hej.
Co do częstotliwości to nie znam w wawce nikogo kto by to zrobił ale zegar przestawia się długo przytrzymując przycisk mode i jak pojawi się "TA VOLUME 1" to trzeba puscić przycisk i pojawi się 12 lub 24HR - wybrać jaki Ci tryb odpowiada przyciskami << i >>, a potem godzinę wbija się przyciskami z numerami stacji np. 0915. Potem znów MODE krótko i już. Mam nadzieję że zrozumiale to opisałem :)
adam74:
wielkie dzięki
Adam
adam74:
radio ma "amerykanckie" częstotliwości........ ktoś wie w jaki sposób sobie z tym poradzić (radykalne rozwiązanie kupno nowego radia to ostateczność). Nie tylko okolice w-wki.
Z tego co widziałem jest kilka kotków zza oceanu - może Wy mi pomożecie........
kolega z VOLVO - dostał instrukcje klawiszową i u niego zadziałało. Może w kotku jest podobnie??
THX
adam74:
już wiem :-yipee - może jeszcze komuś się przyda
należy jednocześnie nacisnąć przycisk do wyjmowania płyty/kasety oraz AM/FM. włączy sie set up.
pod klawiszem 0 (zero) jest regionalizacja - klika się w 0 i wybiera europe.
pod 1 zaś RDS (aktywacja/deaktywacja)
ponowne naciśnięcie przycisk do wyjmowania płyty/kasety oraz AM/FM powrót do normalności
:-tylko
pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej