Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 24, 2012, 11:08:40
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:
Gentlemen, start your engines: Witamy na największym Polskim Jaguar Forum

www.jaguar-online-markt.de/ Kliknij baner aby odwiedzić stronę. ew5.earlweb.com/search.php?site=8//

JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  S-TYPE,(1999-2007) XF (2008-obecnie)  |  Wątek: klimatyzacja raz jeszcze 0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: klimatyzacja raz jeszcze  (Przeczytany 442 razy)
Jar
Starszy Forumowicz

« : Lipiec 01, 2009, 14:51:02 »

Witam ponownie ze swoimi problemami. Jak juz kiedyś pisałem w kotku mam problem z klimą. Lewy nawiew zimno, lewy środek pół na pół ciepło z zimnym, prawy środek ciepło, prawy nawiew gorąco. Wspomnę tylko, że byłem w warsztacie na sprawdzenie i obsługę klimy i wszystko, co trzeba zostało zrobione, więc nie wiem, co może powodować taki stan rzeczy. Czy są tam jakieś czujniki, sterowniki czy cos takiego, co może powodować taki podział nawiewanego z klimy powietrza? Bardzo proszę o podpowiedzi. Jako kierowca mam komfort, ale pasażer z prawej strony cierpi katusze (zwłaszcza latem). Pozdrawiam DP. cry
Choina
Moderator Jagmarket
JCP club member
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #1 : Lipiec 01, 2009, 15:58:08 »

3 miesiące tak z tym jeździsz to pewnie nie jest tak źle. W tym roku lato chłodne, także pasażer może być ci tylko wdzięczny.
Skoro nikt nic nie wie to może pojedź do ASO.

X300 Sovereign 4.0
X-Type Executive 3.0
załoga 13
Moderator Globalny
Forumowicz Daimler

CARPE DIEM

« Odpowiedz #2 : Lipiec 01, 2009, 16:55:56 »

to jako pasażerki zabieraj tylko te w przedziale 18-20 i jeszcze podgrzewanie foteli włączaj.....

licznik
naughtycat23
Użytkownik zbanowany
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #3 : Lipiec 01, 2009, 16:58:35 »

I najlepiej te gorące już z natruy latwiej i zdecydowanie szybciej pójdzie  winkvic

XJ12 SIII
załoga 13
Moderator Globalny
Forumowicz Daimler

CARPE DIEM

« Odpowiedz #4 : Lipiec 01, 2009, 17:05:21 »

a tak na poważnie - miałem podobny problem ale citroenie C5 - za całość był odpowiedzialny niejaki motoreduktor, który porostu zacinał mieszalnik.
Przyczyna może być jeszcze jedna i raczej nie wykazywana przez komputer - walnął Tobie jeden z czujników temperatury wewnątrz kabiny i jest jemu wiecznie zimno.

Tyle mi przyszło do głowy

licznik
Jar
Starszy Forumowicz

« Odpowiedz #5 : Lipiec 02, 2009, 14:52:41 »

No dobra wobec powyższego szukam tych panienek to najlepsze rozwiązanie! A tak bardziej poważnie to gdzie czujniki temperatury mogą być schowane? A ten motoreduktor to cos w klimatyzacji? Chyba zbędne jest w tych okolicznościach uświadamianie kolegą, że mechanik ze mnie to raczej kiepski, ale za to autko jest zawsze wypucowane na błysk, co nie oznacza, że jestem konserwatorem powierzchni płaskich. Pozdrawiam DP. Uśmiech
Strony: [1] Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  S-TYPE,(1999-2007) XF (2008-obecnie)  |  Wątek: klimatyzacja raz jeszcze « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!