Odnośnie gazu LPG wśród osób które chciały by zamontowac gaz krąży więcej wyssanych z różnych forum mitów , niż prawdy która jazdy na tym paliwie dotyczy. Najczęstsze to gaz jest do kuchenek lub zapalniczek , jak cie stać na ........ to musi cie być stać zeby go tankować , gaz ma podrożec będzie po 5 PLN itd.. Ja mam to szczescie że odrazu polubiłem paliwo alternatywne ponieważ pokonuje rocznie ponad 60.000km Pierwszą instalacje pierwszej generacji zamontowałem juz chyba ponad 15 lat temu do w124 e230 który gazu nie lubi (mechaniczny wtrysk) i zrobiłem nim ponad 500.000km sprzedany z przebiegiem 720.000km z powodu nadmiernej korozji auta. Od tamtej pory miałem już w róznych autach , róznej generacji instalacje. Uważam że blos jest rewelacyjnym roziązaniem dla aut do których sekwencji założyć nie można . Jeśli tylko jest taka możliwość zakładać sekwencje i cieszyć się 40% tańszą jazdą.
Wole jeżdzić na LPG niz trzymać auto w garażu bo tankowałem za 300pln i juz sie kończy benzynka. Lub drugi sposób oszczędzoną kase na paliwie inwestować w utrzymanie i usprawnianie kota i to mu napewno wyjdzie na dobre.
100km na PB95 12 x 5,2 = 62.40 zł na LPG 14 x 2,5 = 35 zł 27 zł oszczędności na 100km to jest 270zł na 1000km więc przy każej wymianie oleju w silniku co 10.000km masz 2,700zł na zainwestowanie w jaguara. Myśle że mu się to spodoba......