Autor Wątek: Zakupy  (Przeczytany 1623 razy)

Offline Halunnn

• Starszy Forumowicz
  • **
Zakupy
« dnia: Wrzesień 14, 2024, 16:41:07 pm »
Witam podpowiedzie mi gdzie zaopatruje cię się w czśćci poza ASO? Potrzebuje uszczelki szyb tył przód najlepiej z ramką chromowana plus kaplet uszczelek do szyberdachu. I mam problem z tylnym zamkiem klapy nie otwiera się do końca i nie mogę otworzyć klapy tylko kluczykiem. Szukałem zamka też ciężko znaleźć ? xj8l 2007r

Offline Halunnn

• Starszy Forumowicz
  • **
Odp: Zakupy
« Odpowiedź #1 dnia: Wczoraj o 10:00:05 »
Spokojnie bez szaleństw :) potrzebuje osłonę albo osłony dolne pod silnik xj8 x350. Może ktoś ma jakieś zdjęcia jak to wygląda bo nawet nie mogę znaleźć głupiego zdjęcia jak one wyglądają. Do x308 czy x351 to pełno tego jest a do x350 to masakra jakaś z częściami. I potrzebuje tylną półkę z roleta.

Offline Czester Bednarz

• Starszy Forumowicz
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: Wczoraj o 10:41:17 »
Proszę bardzo, oficjalny katalog części od producenta, za darmo, bez logowania

https://parts.jaguarlandroverclassic.com/jaguar-xj-2003-2009-parts/

Załamuje mnie poziom ostatnich pytań na tym forum, większość to coś w stylu "zepsuło mi się X proszę mi tu dać od razu gotowe rozwiązanie"

XF x260 2017 AJ126

Online Bulldose

• Starszy Forumowicz
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: Wczoraj o 15:09:14 »
Oslony pod silnik raczej nie trafisz, chyba ze chcesz nowke z aso milion monet za kawalek plastiku... Szukaj uzywki z XFa 4.2, prawie pasuje tylko podobno trzeba ja troche skrocic ;-)

Offline Halunnn

• Starszy Forumowicz
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Wczoraj o 17:27:37 »
Kolego Czester tą stronę znam szukałem tam i nie ma osłon dolnych i podejrzewam że tak jak kolega niżej pisze pewnie złotem trzeba płacić. Nawet nie mogę znaleźć jakiegoś zdjęcia jak od dołu to auto wygląda. Czy to idzie jedna cała od zderzaka po skrzynie czy z kilku części to się składa.

Online PeterX

• Forumowicz Executive
  • X358L/4.2/2008
« Odpowiedź #5 dnia: Dzisiaj o 12:15:20 »
Szukasz na OLX itp. po szrotach, jak widzisz, że stoi caly na części to dzwonisz, w końcu upolujesz. Nowa zawsze lepsza, ale chyba stoi  ok 1000 zeta, więc jak kto woli. Pasuje też od Ski, tylko trzeba pokombinowac z noskami , dorobić jakieś ładne uchwyty do karoserii. Od Ski nawet lepsze bo mają zabudowane boki, a te od 350 to zwykły płaski kawałek plastiku.
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 13:59:42 wysłana przez PeterX »