Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
regulacja światła
edii:
Witajcie, kiedyś już czytałem o tym na stronie, ale chciałem się upewnić czy dzieje sie to częsciej czy tylko u mnie .
Rok temu w zimie, urwała mi się regulacja swiatła, z wielkim trudem i niebywałym talenten naprawiłem ;D W tym roku drugi reflektor ale tym razem dwie regulacje pękły :-cry . miał ktoś z was z tym problemem do czynienia ???? :-tylko
Innowierca:
Ciężka sprawa. Ja poszedłem z tym problemem do człowieka, który "spawa" plastiki. Niestety po przejażdżce przez Włocławek znowu się urwała. Teraz zespawał od nowa, nadlał jeszcze dookoła żeby trzymało większą powierzchnią i trzyma.
O zakupie tej części można zapomnieć. Pytałem kolegę z Forum, który handluje częściami, pytałem w serwisie - d...a blada. Niby ten uchwyt posiada swój nr, ale go nie dostaniesz.
edii:
Z tego co wyczytałem na starszych forach ;D nie jest to rzadkością prubuje poXipolu może złapie, bo te pierwsze odtwożyłem praktycznie od nowa dorabiająć śróbke, prowadniczke, głowiczke, :-tylko
Innowierca:
Te plastiki podobno bardzo kiepsko się kleją. W tym jest właśnie cały problem bo jakby były z innego plastiku to byś skleił i zapomniał, a tego dziadostwa praktycznie nic się nie trzyma.
pah:
niektóre tworzywa tj abs mają powierzchnię wysokoenergetyczną - tzn że jest za dużo albo za mało elektronów - nie pamiętam, efekt jest taki że elektrostatyka odpycha klej - tak jak silikon, trzeba kupić specjalny klej do danego rodzaju tworzywa, a nie wszystkie się produkuje, zapomnij o tych ze sklepu, tak więc o wiele prościej jest je spawać - czyli topić i łączyć - tak jak pisze Innowierca.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej