Zbliża się wiosna
i można będzie coś niecoś pogrzebać przy aucie więc zakładam ten temat żeby się czegoś więcej dowiedzieć.
Interesuje mnie przywrócenie oświetlenia niektórym elementom deski rozdzielczej.
W tej chwili nie są w moim XJ oświetlone przycisk włączania trybu sportowego skrzyni biegów, panel sterowania komputerem pokładowym i połowa wyświetlacza klimatyzacji.
O ile to ostatnie było już omawiane wielokrotnie na forum to te dwa wcześniejsze jeszcze nie ( a przynajmniej nie znalazłem ).
Zastanawiam się jak jest mocowany panel z przyciskami od komputera, czy jest na jakiś zatrzaskach czy jakoś inaczej jest montowany. Czy wyciąga się go z ramka czy bez? Czy po wyjęciu jest łatwy dostęp do żarówki/diody go oświetlającej i jaki jest jej numer katalogowy.
Przycisk trybu sportowego udało mi się wymontować, ale dostęp do jego oświetlenia jest nadal tajemnicą. Co prawda od spodu jest klapka, ale boję się ją otworzyć żeby nie wysypały mi się styki. Chyba że obawy moje są ku temu nieuzasadnione jednak wolę się dopytać żeby nie narobić sobie bałaganu. Tutaj też interesowałoby mnie źródło światła jakie w celu naprawy należy zakupić.
Za wszystkie podpowiedzi z góry dziękuję.