Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
Woda w paliwie
nowicjusz:
kto tak jeździ aby wyjeździć wszystkie paliwo :-nuts
i kto tankuje kota tylko do połowy :-hehe :-hehe a juz tym bardziej zimą :-nuts
Innowierca:
--- Cytat: nowicjusz w Luty 07, 2010, 21:36:38 pm ---kto tak jeździ aby wyjeździć wszystkie paliwo :-nuts
i kto tankuje kota tylko do połowy :-hehe :-hehe a juz tym bardziej zimą :-nuts
--- Koniec cytatu ---
Też się nad tym zastanawiałem. Tak naprawdę jazda na rezerwie nie jest dobra, bo najwięcej syfów jest właśnie na dole baku i to wszystko jest wciągane dalej. Chyba nie muszę tłumaczyć czym to może grozić oprócz chwilowego spadku mocy... Co do tankowania - cóż, każdy ma jakiś swój przelicznik. Kiedyś widziałem jak koleś nową A6 zatankował za 20 zł po czym dziwnie się na mnie patrzył jak zacząłem uśmiechać się pod nosem ;D
A kiedyś widziałem też kolesia, który kłócił się na stacji benzynowej z obsługą, że on chce gazu za 5zł. Niestety musiał pojechać dalej na oparach 8)
Rob_W:
No to już wiadomo dlaczego człapał zamiast wyjeżdżać z garażu :)
Ja bym stawiał zdecydowanie na filtr paliwa i ewnetualnie na świece - ostatnio miałem takie akcje w Focusie - jak w zbiorniku zostawało jakieś 10-15l, to samochód zdecydowanie spowalniał. Na początku stawiałem na pompę paliwa, ale po tym jak zaczął gasnąć na niskich obrotach i miał problemy z rozruchem, to poszedł do serwisu. Tam wymieniono filtr paliwa (był strasznie zasyfiony) i świece. Teraz chodzi jak złoto :)
Godan:
Chciałbym dostarczyć wam satysfakcji ;D ;D ;D ale nie napisałem że jeżdżę na rezerwie ! Każdy z was w jakimś momencie musi trafić na stację i : nie robi tego jak ma 3/4 baku prawda kolego Nowicjusz ?
Posiadanie Jaguara nie jest monopolem na posiadanie niebotycznego intelektu, a już na pewno na ocenę człowieka po ilości wlanego paliwa. Chyba za bardzo się zapędziłeś. Gdybyś przyszedł do mojego klubu na pewno nie pozwoliłbyś sobie na pukanie w czoło. Mimo wszystko cię pozdrawiam, bo na to mnie stać i jest tańsze niż paliwo a nazywa się grzeczność.
seba_xj:
Godan, nie pryzmuj się. Ten typ tak ma, to nie po raz pierwszy niestety. A gdzie ten twój klub?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej