Witam! rurka od webasto jest tylko w przypadku jeżeli zamontowano w aucie model spalinowy, bo są też elektryczne i zależy jak się trafiło, jeśli jest spalinowe to rurka w kształcie miniaturki tłumika znajduje się pod podłogą na wysokości fotela kierowcy, można się schylić pod auto w tym miejscu i widać taką małą rurkę wygiętą do dołu tak jak tłumiki w dieslach, a przy okazji, czy posiadasz takie właśnie webasto? jeśli znajdziesz rurkę daj proszę znać jak to u ciebie działa, bo ja mam z tym urządzeniem problem, otóż strasznie to kopci, niby ma trochę kopcić po rozruchu silnika, bo wywala spaliny po użyciu ropy do nagrzania silnika, ale u mnie wyrzuca takie ilości wręcz niebieskiej chmury (jak w ikarusach), że ludzie podbiegają na ulicy, że mi się niby auto pali, aż w końcu odpiąłem bezpiecznik od tego ustrojstwa bo mi wstyd było jeżdzić ;-/ zastanawiam się czy coś jest nie tak z moim webasto czy producent tak beznadziejnie to rozwiązał, zaznaczam że dzieje się tak tylko jak temp. spada poniżej 5 stopni na plusie bo wtedy tylko się to włącza a ze względu na położenie rurki spaliny z webasto idą w górę wszystkimi możliwymi szparami, przez nadkola, niby z silnika, wygląda to na prawdę jakby auto się jarało ;-) no i otwarcie w tym momencie drzwi powoduje że to wszystko leci do środka, można się udusić!