Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Przed zakupem
lysyyy:
Ja mam u siebie założone 225/45/17 Dunlop 3d Wintersport. trzymają się całkiem nieźle, chociaż chyba nadmiar mocy jest tu raczej problemem ;-)
robertth:
--- Cytat: ROCCO25,5 w Styczeń 31, 2010, 18:33:30 pm ---Co do jazdy na zimowych w lecie - to nie polecam - tamten sezon nie zmieniłem i opony są delikatnie mówiąc małoprzyczepne ;D
Na marginesie kto jezdzi jeszcze na profilu 225/45/17 w zimę?
--- Koniec cytatu ---
Ja jeżdżę na takim profilu ;D
Ale nie widze powodów jego zmiany :-gwizd
Godan:
Jeżeli chodzi o Jaguara, to chyba obojętnie w jakich oponach - hamowanie jest baaaaardzo dłuuuuuuugie............ :-thumpdown
Gdy jeździłem BMW hamowałem dużym palcem stopy i taka jest różnica w tej kwestii - jeżeli nie ma w Jagu systemu wczesnego hamowania :-thumpdown ( a o tym piszą już w bajkach dla dzieci) to opona taka czy inna jak się jeździ 30lat to żaden wielki stres. Proszę mnie dobrze zrozumieć wybieram Jaga ale ma swoje niedoskonałości.Hamowanie jest do bani. Jednak zimą jeździ mi się nim lepiej ( o niebo) niż BMW. 4x4 robi swoje no i zimą to się raczej często nie hamuje :-gwizd.
robertth:
--- Cytat: Godan w Luty 01, 2010, 21:49:31 pm ---Jeżeli chodzi o Jaguara, to chyba obojętnie w jakich oponach - hamowanie jest baaaaardzo dłuuuuuuugie............ :-thumpdown
Gdy jeździłem BMW hamowałem dużym palcem stopy i taka jest różnica w tej kwestii - jeżeli nie ma w Jagu systemu wczesnego hamowania :-thumpdown ( a o tym piszą już w bajkach dla dzieci) to opona taka czy inna jak się jeździ 30lat to żaden wielki stres. Proszę mnie dobrze zrozumieć wybieram Jaga ale ma swoje niedoskonałości.Hamowanie jest do bani. Jednak zimą jeździ mi się nim lepiej ( o niebo) niż BMW. 4x4 robi swoje no i zimą to się raczej często nie hamuje :-gwizd.
--- Koniec cytatu ---
Zgadzam się z Tobą Godan. Hamulce nie są zbytnio efektywne. Ale jako ciekawostkę, zaobserwowałem, że przy ostrym hamowniu nie jest tak źle. Myslę, że nacinane i większe tarcze z przodu poprawiły by o niebo skuteczność.
artleks:
Dzisiaj bylem na pierwszy przeglądzie technicznym - hamulce według diadnosty - :-10points Wydaje mi się że problem tkwi w słabym wspomaganiu a nie w sile hamowania.
Zresztą już o tym było
http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,3280.0.html
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej