Witam. Odgrzęję kotlata trochę bo nie ma sensu chyba zakładać nowego wątku.
Chciałbym kupić XJR i zastanawiam się nad rocznikami 1995-1999. Jakie są rónice pomiędzy XJR6 a XJR8? Wiem, że silnik i skrzynia są inne ale poprosiłbym o trochę więcej szczegółów. Interesuje mnie jak z ceną zakupu i potem z samą eksploatacją obu wersji.
Osobiście bardziej mi się podoba X306, ma ładniejsze wnętrze, klasyczną jaguarowską rzędową szóstkę . Skrzynie biegów też mi są znane bo to ponoć allison. O wiele bardziej podoba mi się jego wnętrze, bardziej przemawia do mnie też prostota konstrukcyjna (na właśnie , cz faktycznie takie rónice są?). NIe zależy mi na lepszych osiągach X308 bo są one minimalne, ale problem polega na tym, że mały wybór jest tych starszych. Postawnowiłem zwiększyć poszukiwania i XJR8 bo szukam zadbanego egzemplarza ale mam problem czy one są podobnie pod względem awaryjności do starszych czy jednak są z nimi większe problemy (temat nikasilu już przerobiłem). Skrzynia jest 5 biegowa, ale czy lepsza? Cany części no i ogólnie wszystko co wiąże się z problemami na przyszłość. To nie jest zabawka na rok, tylko samochód z którym chciałbym przeżyć te 5 lat conaj mniej więc kluczowa jest bezawaryjnośc, prostota naprawy i ceny oraz dostępność części zamiennych.
Czy mam pozostać w swoich poszukiwaniach przy X306 czy jedbak skusić się na większą do wyboru ofertę i szukać też XJR8
pzdr