W najbliższy weekend może znajdę trochę czasu i wstawię jakiś filmik albo zdjęcia.
Generalnie podłączenie nie jest takie trudnę, ale trzeba trochę przy tym posiedzieć. Wszystko podłącza się w bagażniku. Trzeba wpiąć się w cztery kabelki w kostce od navi. Ja rozwiązałem to przekaźnikami. Dodatkowo potrzebny jest konwerter sygnału RGB na video w systemie NTSC i można puścić każdy sygnał video na nasz ekran (tylko NTSC! PAL nie jest obsługiwany). Bez konwertera będziemy mieć czarno-biały obraz.
Zespół przekaźników można zrobić samemu, lub poprosić jakiegoś elektronika aby to zrobił za nas (ja skorzystałem z pomocy znajomego elektronika). Przekaźniki mają odłączać sygnał navi i wpinać w to miejsce nasze wybrane urządzenie. Możemy podłączyć tyle urządzeń ile chcemy. Ja zrobiłem sobie dwa podłączenia. Kamerę cofania (przekaźnik wpiąłem w lampę cofania, więc jak włączę wsteczny to automatycznie na ekranie mam widok z kamery) oraz DVD (pociągnąłem mały przełącznik do podłokietnika, którym włączam DVD).
Konwerter sygnału video zrobił mi również mój zaprzyjaźniony elektronik. Dostałem nawet od niego schemat takiego układu, w razie gdybym potrzebował w przyszłości zrobić drugi taki
Pozdrawiam!