Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Diesel w jaguarze, jak się sprawuje ?

<< < (4/5) > >>

artleks:

--- Cytat: djevel w Czerwiec 14, 2008, 07:57:04 am ---Nie do konca tak zkar. 2.7 to jedyny silnik zaaprobowany przez Jaguara do uzytku w limuzynach klasy sredniej - wyzszej.
Mozna go spotkac w c6 i w pug 607, jednak najpierw pojawil sie w S-Type. Po zdjeciu ladnej plastikowej oslony oczom ukazuje sie klasyczny, paskudny kawal francuskiej "technologii" - a fu!!!!!! Dobra rada dla posiadaczy, sprzedac zanim przebieg przekroczy 80.000. Kopcacy jaguar nie wyglada zbyt dostojnie. Jezdzilem juz kopcacym XF em to wiem. Zarabiam na zycie prowadzac rozne dziwne samochody i dieslom w Jaguarze mowie stanowcze NIE!!!

Co do 4.4 diesel, to jest to rozwiercony 3.6 diesel (seria SuperDuty). Silnik zaprojektowano w stanach, i napedza tam forda f150. Liczby wygladaja ladnie, niestety w praktyce buczy, wyje, a jedzie tak sobie.

Niech zyje benzyna !!!! :-K !!!!

--- Koniec cytatu ---
kazdy diesle kopci - ja jezdze tylko dieslami -X type, VW Touran, Astra III, Vectra, BMW 530 D - kazdy diesel kopci jesli krecisz silnik do wysokich obrotow, ale za to elastycznosc na wyzszych predkosciach - benzyna nie ma szans...

djevel:
No, to jeszcze zalezy jaka benzyna ;D

artleks:

--- Cytat: djevel w Czerwiec 14, 2008, 13:47:38 pm ---No, to jeszcze zalezy jaka benzyna ;D

--- Koniec cytatu ---
mowie o porowanywalnej pojemnosci  ;D ;D

mayor1982:
ja tam mysle ze diesel to tylko w traktorze , kombajnie  albo inne maszynie  rolniczej :-gwizd

zygmunt:
Ten silnik Diesla to silnik Peugota,te same silniki pracuja w fordzie Mondeo jak i w BMW 3
oczywiscie maja troszke inna elektronike czyli mozna przypuszczac ze to sa  dlugowieczne silniki ktorymi mozna przejechac duzo kilometrow.
                         Pozdrawiam Zygmunt

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej