Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Vebasto w x-typie
roman:
Na wstępie witam i pozdrawiam wszystkich w nowym roku.
Po pól roku od kupna x-type Estate 2.0D kapnąłem się, ze autko ma wbudowane vebasto. Jako, ze nic o nim nie pisze w instrukcji mam pytanie na forum. Czy mozna je uruchamiać przed zapaleniem auta (w moim drugim aucie uruchamiam vebasto z pilota i wsiadam w zimie do nagrzanego auta), albo czy można dołożyć np. jaki moduł żeby je uruchamiać zdalnie lub na zegar czasowy?
:-help
Huckleberry:
Pisze się webasto, nie vebasto. Ale do rzeczy. Podobny temat pojawił się tutaj na forum 31 stycznia 2009, polecam poczytać. Twoje Webasto prawdopodobnie uruchamia sie przy temperaturze poniżej -5 stopni C. Jeśli chodzi o ulepszenie modułu, proszę skontaktować się z serwisem Webasto w Rembertowie. Podobno to dobrzy fachowcy i niedrogo. Pozdrawiam również i życzę wszystkiego dobrego.
kogutki:
na strone przedstawicielswo w polsce takze mozna znalesc instrukce i informacje:
http://www.webasto.pl/home/pl/homepage.html
roman:
--- Cytat: Huckleberry w Styczeń 01, 2010, 19:26:45 pm ---Pisze się webasto, nie vebasto. Ale do rzeczy. Podobny temat pojawił się tutaj na forum 31 stycznia 2009, polecam poczytać.
Dziękuje za odpowiedz. Wątku nie znalazłem z powodu mojego błędu w nazwie :-wstyd, ale obiecuje poprawę i pozdrawiam.
--- Koniec cytatu ---
roman:
Dla ciekawych tego tematu. W x-typie jest zamontowany dogrzewacz nie webasto (widocznie jest jakas roznica w urzadzeniu) i nie mozna ingerowac w niektore obwody ( np. obwod dmuchawy klimy automatycznej) bez negatywnych reakcji. Slowem- nie da sie przerobic. Informacje sa z krakowskiego, wiedenskiego serwisu jaguara i z przedstawicielstwa firmy webasto w Krakowie wiec beda wiarygodne.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej