No ładnie wyjdę tu na panikarza jak sam sobie odpowiadam :-nutsale chociaż na bazie mojej historii w samochodzie może to się wam koledzy przydać. Otórz Jaguar po naprawie alternatora , sterownika , wymianie akumulatora na 80 Ah ryknął tak, że zatrzęsła się cała dżungla !WSZYSTKO ZACZĘŁO DZIAŁAĆ ! Okazało się że po tych wszystkich wymianach po 5 minutach słychać pstrykniecie przekaźnika sorry lub sterownika (dokładnie nie wiem ) i napięcię od razu wali na 14 AH. Zaraz zaczął działać LCD, mogłem wpisać PIN, działa ekran na dotyk. Tak to wyglądało z kasą: pierwszy ,,fachowiec,, doszedł do alternatora, mstwierdził że jest OK i nic nie zrobił bo potem wyszło że śruby były nietknięte (zapłaciłem za ,,przegląd,, 240 zł - Firma Bendiks w Bydgoszczy ponoć hehehehe najlepsi
,,fachowcy,,
, potem kupiłem akumulator 70 AH 280 zł, potem akumulator 80 Ah 360 zł, no i następny fachowiec który zmienił sterownik , alternator - doszedł do niego od góry - rozebrał przód, przeczyścił przepustnicę , wymienił żarówki- z nowym alternatorem zapłacilem 600 zł- ale dobra obsługa , żadnego bajerowania łącznie z powiedzeniem mi ile na tym zarabia. Jest super : elektro mechanik w Bydgoszczy ul. Kijowska 28.
Ale największa radocha jest z tego ekranu i klimatroniku - DZIAŁAJĄ.
Napiszcie jednak jak podmienić ten magnetofon na odtwarzacz CD i czy można to zrobić pozdrawiam i dziękuję wszystkim którzy na forum w ,, pasku i alternatorze ,, starali się mi doradzić i pisali o podobnych problemach. Szczęścia w Nowym Roku !