Autor Wątek: X-type i zima... :)))  (Przeczytany 13724 razy)

robertth

• Gość
Odp: X-type i zima... :)))
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 28, 2009, 20:54:34 pm »

robertth

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 28, 2009, 20:59:28 pm »
zacięło Ciebie  ?????? ;D
nie zacięło, tak po ostatnich śniegach i przebijaniu zasp mnie wzięło hehe
myślę, że ciekawe filmiki, ale nie pokazują jeszcze wszystkiego co X-type potrafi  ;D

robertth

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 28, 2009, 23:39:23 pm »
Jak się podoba kolekcja???  ;D

oskioski

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 29, 2009, 16:37:52 pm »
piękna  :-gwizd

robertth

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 30, 2009, 00:30:15 am »
chyba X-Type zasługuje na miano "Króla Zimy"  :-gwizd

Whisnia

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 30, 2009, 19:29:32 pm »
chyba X-Type zasługuje na miano "Króla Zimy"  :-gwizd
król zimy może mieć napęd tylko na tylne koła... :-gwizd

robertth

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 03, 2010, 17:29:34 pm »
 :-zly ??????

robertth

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 06, 2010, 22:55:49 pm »

robertth

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 06, 2010, 23:00:42 pm »
http://www.youtube.com/watch?v=zZ_KKJ-ahic

końcówka jest najlepsza...

robertth

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 06, 2010, 23:03:17 pm »

Offline kogutki

• JCPF Club Member
  • Forumowicz Daimler
  • free milk for free cats
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 06, 2010, 23:06:22 pm »
tak jezdzilem dzis przez warszawa, miasto stoleczny w europie. ul pulawska najdluszy parking w kraju,
na asfalcie grubo ponad 10 cm sniegu, do godz 21 zadna solarka. solarka sie pokazala na rondo kolo
mego domu o godz 22, wylaczona (ale pelna, moze sprzedaja piasek/sol po zakonczenie robote gdzies
na bazarzie), a jechala tak szybka w rondzie ze walila w slupek. tylko gratulowac taka sluzba. czy to
jest normalny w tym kraju ?

kyrios_paulus

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 06, 2010, 23:14:09 pm »
Od października widuję tylko pługi w powietrzu. Jeszcze nie widziałem żadnego, który by dotykał asfaltu. To chyba, jednak, norma. :) A wracając ze szkoły na autobus omal nie utonąłem na chodniku. ;D

robertth

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 06, 2010, 23:23:29 pm »
tak jezdzilem dzis przez warszawa, miasto stoleczny w europie. ul pulawska najdluszy parking w kraju,
na asfalcie grubo ponad 10 cm sniegu, do godz 21 zadna solarka. solarka sie pokazala na rondo kolo
mego domu o godz 22, wylaczona (ale pelna, moze sprzedaja piasek/sol po zakonczenie robote gdzies
na bazarzie), a jechala tak szybka w rondzie ze walila w slupek. tylko gratulowac taka sluzba. czy to
jest normalny w tym kraju ?

W tym kraju, niestety to jest mormalne, kilka godzin jeździłem dziś po Lublinie i nie widziałem żadnej odśnieżarki  :(
Niedawno byłem w Chełmie, w czasie przed ostatnich opadów i widziałem jak facet pługiem schował się na "odludziu" i gdy wracałem po 2 godzinach jeszcze tam stał.
Rozmawiałem z osobą, która jeździ pługiem i byłem w szoku: cyt. "płacą mi od godziny, mam na swoim terenie 120 km trasy (60 km w jedna stronę), we dwóch robimy to w 8-9 godzin. Jedziemy 20 km/h, stanąć nie możemy, bo czujniki nam wmontowali, a jakoś zarobić trzeba..."

Pozostawiam to do waszego skomentowania...  :-gwizd

kyrios_paulus

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 06, 2010, 23:26:16 pm »
Od października widuję tylko pługi w powietrzu. Jeszcze nie widziałem żadnego, który by dotykał asfaltu.

O matko! Sprostowanie! ;D
"Pług" oznacza w tym poście wyżej tylko i wyłącznie fragment ciężarówki używany do odśnieżania dróg, który ma spychać śnieg z drogi. ;D Reszta ciężarówki zawsze stabilnie sunęła po śniegu/błocie.

Dziękuję za uwagę. ;D

Offline kogutki

• JCPF Club Member
  • Forumowicz Daimler
  • free milk for free cats
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 06, 2010, 23:31:11 pm »
ja po prostu nie rozumiem tego. wszedzie na swiecie sa problemy, a tam gdzie snieg pada tam sie robi
niebezpiecznie. na zachodzie mowia, ze zapasy sol im sie koncza, tutaj sie mowi ze sol nie uzywaja
bo jest za zimno. przy ostatnich opadach w wawie bylo w normie, po paru godzin asfalt byl widocznie
bo uzywali sol. dzis nie bylo zimniej niz wtedy, ludzi gina w wypadkach, a slynny rzecznik polici w warszawie
stwierdzi ze to "brawurowy zachowanie kierowcow". nie prawda, w takich warunkach wypadki sa
murowany. nie rozumiem jak kierowca solarki nie panuje nad swoja maszyna i wali w slup zamiast
odsnieszyc i sypac tego co ma na plecach. solarka byla wylaczona, a po wypadku koles po prostu
jechal sobie dalej, naprawe slupa zapewnie na koszt podadnika. ludzie, tak nie mozna.