Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

Pomóżcie w zakupie amorów do tyłu jaguar xj40

<< < (5/13) > >>

Jakub32:
W tej samej cenie jak KYB są Sachsy. 

KRISS:

--- Cytat: dominiko19 w Grudzień 18, 2009, 11:48:12 am ---Witam! no niestety nikt mi nie odpisał ale, poza forum pomaga mi kolega który jest również na forum pod nickiem: Choina. Świetnie się z Nim rozmawia, jest bardzo pomocny i doradza jak tylko może i to On właśnie powiedział mi o gościu który zamawia amorki do wszystkich Jagów w bardzo dobrych cenach. Jakby ktoś miał problem z przodem lub tyłem to zachęcam do kontaktu na stronie:
http://www.bonus.gda.pl/

--- Koniec cytatu ---
i żyli długo i szczęśliwie...
tylko tak jak napisałem Ci w mailu... obawiam się, że to są Nivomaty

Choina:

--- Cytat: dominiko19 w Grudzień 18, 2009, 11:48:12 am ---...Choina ... powiedział mi o gościu który zamawia amorki do wszystkich Jagów w bardzo dobrych cenach.
--- Koniec cytatu ---
Choina powiedział, że kiedyś kupował u niego amorki KYB do Renault i gość miał super ceny. Ale czy ma do Jaguarów to trzeba sprawdzić. Jak widzę ma, ale oczywiście nie ori.

Dominik podesłałem ci na gg obrazek. Przypatrz się dobrze. Po lewej masz amor normalny, po prawej samopoziomujący. Chyba faktycznie masz leveling.

Dominiko19:
Kurcze to ja już nie wiem co mam z tymi amorami zrobić bo jeżeli to te nivomaty to co nie mogę zwykłych założyć?? Będę musiał coś oprócz samych amorów dokupić sprężyny czy coś jeszcze?? Bo nie da się wykorzystać tych starych elementów amorków?? Znalazłem na allegro gościa co ma te nivomaty ale po pierwsze czy by pasowały i czy u mnie jest ten mechanizm który je pompował sprawny bo rozumiem że coś je pompowało?,a po drugie jaka jest pewnośc ich sprawności i ile im życia zostało... Niżej link do allegro z tymi amorkami może teraz upewnicie się czy napewno mam te nivomaty. Proszę o pomoc bo już nie wiem co mam robić,czego szukać itd...

http://allegro.pl/item855579542_jaguar_xj40_xj6_nivo_leveling_amortyzator.html

kogutki:
jezeli chcesz zastapic nivomaty "zwyklymi" amortyzatorami to takze musisz wymieniec sprzezyn, gniazdko oraz
podkladki. takze trzeba zaslepic przewody ukladu hydraulicznego. jezeli chcesz zamontowac ponownie nivomaty,
to raczej kup nowych.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej