Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)

podcisnienia V12 seriaIII

<< < (2/4) > >>

richie:
mialem gdzieś rozrysowany cały układ co prawda do xjs-a ale to nie robi rużnicy, jest wszystko jasno opisane po angielsku.

naughtycat23:
Róznice moga być albo są coprawda pewnie niewielkie ale jednak chętnie obejrze ponieważ zasada działania systemu nie jest dla mnie do końca jasna a przytoczony przez Kogutkiego info jest dla mniej tak jasne jak moje czarne spodnie przydałoby się cos napisane w ojczystym języku  :-V

adams:
Witam!
mysle ze w XJS jest identycznie. 
U mnie jest jeszcze dodatkowy zawor na rynek amerykanski ale byl on pominiety i od nowosci przewody podcisnienia nie byly do niego podlaczone. Ja podlaczylem pod niego przewody i  problem z przyspieszaniem zaplonu i obrotow jak by zniknol. W magistrali wodnej jest termostat-zawor ktory po nagrzaniu powinien  otwozyc podcisnieni w przewodzie do aparatu zaplonowego, ale pomiedzy tym zaworem a apratem zaplonowym jest jeszcze jeden zaworek ktory wydaje mi sie ze powinien blokowac podcisnienie na wolnych obrotach, tylko jezeli obroty sa wyzsze to ma prawo pojawic sie podcisnienie w przewodzie i przyspieszac zaplon, tak mi sie wydaje ale nie jestem pewien.
poz adams

richie:
hej, problem jest taki że schematy i rysunki mam w pdf-ie i nie wiem jak można zamienić je ma jpeg żeby móc to wkleić. Jeśli ktoś powie jak to dzisiaj to załącze. Jest tam dokładnie pokazany schemat działania m.in. hot start-u;))) o który pytasz.

adams:
Ja to nie mam pojecia jak mozna to zrobic, pewnie ktos wie i sie odezwie!
Ale plik pdf mozesz mi wyslac na email, z gory wielkie dzeki.
poz adams

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej