Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)
podcisnienia V12 seriaIII
adams:
Witam!!!
Tak jak w temacie, chcialbym zrozumiec jak dzialaja podcisnienia w silniku odpowie za wolne obroty, przyspieszenie zaplonu i cala reszte tych rurek, zaworkow? Dla mnie to czarna magia. moze ktos juz sie borykal z tym tematem i moze opisac dzialanie tego systemu.
poz adams
kogutki:
hmmm ... ze zwgledu na moj polski chyba nie za bardzo opisuje. a temat nie da sie tak raz dwa.
ale tutaj znajdujesz bardzo cenny informacje:
http://www.jag-lovers.org/xj-s/book/ACemissioncomponents.html
a tutaj rysuneczek calego systemu (Vacuum Routeing Diagram)
adams:
Dzeki za info!
Kiedys to przegladalem, a ciezki sie zorjetowac.
jak z twoim panelem centralnym?
richie:
pytasz profilaktycznie z głodu wiedzy czy jest konkretny problem do rozwiązania?
adams:
Witam!
Chcialem poznac zasade dzialania tego systemu. Mialem tez male problemy z prawidlowym polaczenie tych rurek w odpowiednie mniejsca. Zaczelo sie od tego ze jak podpinalem podcisnienie do aparatu zaplonowego to mialem zwiekszone wolne obroty,a wydawalo mi sie ze tego problemu nie bylo przed wyjeciem aparatu zaplonowego. Wiem ze cale to ustrojstwo moze tez mniec wplyw na wolne obroty silnika, a to jest moja mala obsesja chcialbym zeby silnik pracowal na wolnych idealnie bez zadnych drgan co jakis czsas. Jak mozesz opisac dzialanie tego calego systemu to byloby doskonale!
poz adams
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej