Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Kapeć.

(1/2) > >>

Huckleberry:
Hej forumowicze,

Dzisiaj rano stwierdziłem, że prawa tylna opona kompletnie wyzionęła ducha. Oczywiście założyłem zapasówkę. I tak planowałem wymianę wszystkich opon. Problem w tym, że zamówione nowe Pirelli P-Zero Asimetric 255/45R17 przyjadą do mnie dopiero w następną sobotę. Czy na zapasówce można śmigać tyle czasu? W instrukcji jest napisane, że zapasówkę trzeba wymienić jak najszybciej...

artleks:
Na dojazdówce - jak sama nazwa wskazuje - tylko do dojazdu i nie powinieneś przekraczac szybkosci 60 km/h. Nie masz koła pełnowymiarowego? Swoją drogą jestes odważny wybierając szerokośc 255  :o :o :o

Innowierca:
Kup jakąś używaną oponę do tego czasu. Wyniesie Cię to 50-70 zł i będziesz jechać jak człowiek. Rzeczywiście te 55 to "trochę dużo". Dla mnie bezsens na tych wszystkich koleinach taki rozmiar mija się z celem, ale to nie ja będę tym autem "pyrkał".

Huckleberry:
Powinno być 225. Przepraszam. Jedna piątka za dużo. Czeski błąd. W takim razie jutro podjadę do Ipswich, Kwik-Fit pracują w niedziele. Jakie oponki polecacie inne niż Pirelli?

artleks:
No to ten rozmiar to co innego  :-super

Ja polecam Ci
GOODYEAR Ultra Grip PERFORMANCE
Dunlop 3d
Vredestein WINTRAC XTREME
 :-super 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej