Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
włacza sie w tryb awaryjny i jedzie 20 km/h
tyglys:
:-help
X-Type 2,5 automat 4x4 benzyna zapaliła sie konkrolka (pomarańczowa) silnika i czerwony wykrzyknik w kułeczku. Silnik zaczął chodzić jak traktor auto jechało 20 km/h... po wyłączniu go i odczekaniu chwili jechał normalnie ale pomaranczowa kontrolka dalej śweici...
Może mnie ktos oswieci co sie dzieje? i gdzie ewentualnie w Warszawie podłącze kota pod komputer w normalnej cenie... nie tak jak w serwisie kota :)
Huckleberry:
Nie rozumiem jeżdżenia po jakichś pseudo mechanikach, bo zrobią taniej... Ja jestem jednak zwolennikiem korzystania z autoryzowanych serwisów jaguara. Dużo więcej cię nie skasują a sprawdzą dokładnie co i jak. W tym tkwi cały klimat tej marki. Ale to tylko moja opinia.
muttley:
być moze i tak jest w UK. tam jest zupełnie inne podejście do klienta. U nas też jest niby wszystko tip top ale jak przychodzi do płacenia to ludzie w serwisach chyba myśla że mają do czynienia z kosmitami. 1500% różnicy w cenie za tą samą usługe to chyba jednak lekka przesada, nie sądzisz?
Choina:
muttley nie ładnie kłamać. Nie porównuj zakupu webasto z montażem przez ASO do naprawy urzadzenia przez jakiegoś prywaciarza. O różnicy możemu mówić gdybyś kupił oryginalną część w ASO i po za ASO. Wtedy możesz powiedzieć, że ASO jest drogie, bo faktycznie różnica będzie, ale nie 1500% tylko 20-25%. Dodam jeszcze, że ASO oferuje rabaty. I wcale nie trzeba pojechac do nich najnowszym XK. Mnie zaproponowano stały rabat na części, a pojechałem 10-letnij XJ.
Diagnostyka kosztuje coś koło 200zł. Minus jest taki, że nie można stać przy aucie, czy rozmawiać z mechanikiem.
tyglys:
wszytko dobrze Panowie, ale mam konkretny problem wiec?
a co do autoryzowanego serwisu, to czym sie rózni ustawienie zbieżności w serwsie kota a w zakładzie np Feu Vert Car Service?
a PRAWIE niczym :) w pierwszym chca 680 zł w drugim 120 zł... i niech mi ktoś wytłumaczy racjonalnie czym jedna usługa rózni sie od drugiej? no chyba ze jade z kumplem do salonu Jaguara i chce mu zaimponowac.... bo chyba niczym innym.
I dla jasnosci, usterkę naprawili za, przypomnę 120 zł... za reszte czyli 560 zatankuje 2 razy do pełna :) i na gumy mi jeszcze zostanie...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej