Heh, dzis pojechalem z kumplem, ktory pomaga mi w organizowaniu spota w Nottingham do serwisu automatycznych skrzyn biegow - Damian kupil w piatek Forda Cougara 2.5 V6 i cos bylo nie halo ze skrzynka biegow, gdy auto bylo zimne... Jak podjechalismy pod warsztat w West Bridgford, od razu wiedzialem, ze nie bedzie to zwyczajna wizyta w serwisie...
Rolowana brama do warsztatu byla zwinieta i na pierwszym planie stal ON... Jaguar, swiezo sciagniety z USA...
To jeszcze nic, na drugim planie, z maska podniesiona do gory stal Rolls-Royce Silver Cloud III - uzywany przez lokalna firme do obslugi slubow i wesel...
Odpadlem... A po krotkiej wymianie zdan z szefem - Anglikiem zlapalem za aparat i pstryknalem kilka zdjec...
Wlasciciel juz wie o naszym spocie w Nottingham, jest pasjonatem starych samochodow, czlowiekiem-encyklopedia samochodowa, prywatnie wlascicielem Jaguara E-Type i nie tylko... rozmowa przeciagnela sie do ponad godziny, mimo ze mial pilna robote... Jest jeden + tej rozmowy: o ile 21 listopada nie bedzie padac, przyjedzie na nasz spot swoim E-Type'm
A ja juz wiem, ze "nie zostane w lisciach", jak cos bedzie nie tak z automatem w moim kocie.
Goscie zajmuja sie skrzyniami biegow i mechanika (takze oldtimer'ow) od... 40 lat...
Jutro w ich serwisie zawisnie nasz spotowy plakat
Bardzo im sie spodobalo, ze gdzies w Polsce, o ktorej pewnie niewiele slyszeli, sa ludzie-pasjonaci, ktorzy kochaja auta z charakterem - Jaguary...
[załącznik usunięty przez administratora]