Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)

Gaz w Jaggim seria 3, 5.3

(1/4) > >>

max1381:
Witam.

Planuje zainstalowanie gazu w moim jaggim. Slyszalem duzo zlych opinii na ten temat. Ze po roku bede mogl juz sobie zmienic silnik itd. Co o tym sadzicie? Jaka instalacje załozyc? Czy wogole ktos ma lpg w jagu? Jak sie sprawuje? Slyszalem ze koszt instalacji to okolo 4000 pln. Czy to prawda? Chce swoje auto uzywac na codzien wiec znacznie by mi instalacja ograniczyla wyplyw monety z porfela :) Trzymajcie sie :)

Pozdrawiam max

Nemys:
Mam LPG w 4,2. Gaz sprawuje się ok, ale dopiero po tym jak założony został BLOS. Gaz mam od 2,5 roku, jeżdżę w zimę, w lato. Ważne żeby wyregulować zawory.

Co do samego użytku jako auto codzienne, to w przypadku S3 wyrobiłem sobie takie moje skromne zdanie. Wywalić oryginalny silnik ze skrzynią i załadować coś lepszego. Np. z Opla Senatora, Forda Scorpio. Problemem S3 jest 3 biegowa skrzynia, w 4,2 litra jest BW66, która cudem techniki nie jest. W przypadku V12 pojawi się pewnie problem z obsługą tego silnika. A w autku codzienny ma być przecież jak najprościej :)

szawix:
tylko sekwencja :-za

champagne:
Użytkowanie 3 serii w naszej strefie klimatycznej przez cały rok jest możliwe tylko dla wytrawnego, rajdowego kierowcy. Często zimą drogi są zaśnieżone, co przy napędzie na tylne koła i automacie, do tego moc 300 KM i brak jakiegokolwiek wspomagacza elektronicznego, w stylu kontroli trakcji skutkuje wycieczką w plener. A chyba szkoda takiego autka. Ja osobiście bym się spalił ze wstydu, jak miałbym na stacji tankować LPG do Jaguara. Kwiatek do kożucha nie pasuje i LPG do Jaguara także. Jeśli kogoś nie stać na benzynę nie powinien kupować Jaguara, a z silnikiem V12 już w szczególności. Szczytem wszystkiego jest instalacja gazowa w Rolls Royce, czekamy na LPG w Aston Martinie.

optre:
Też jestem przeciwnikiem instalacji gazowej, ale moim zdaniem nawet jeśli kogoś nie stać na paliwo to i tak może śmiało kupować jaga, nawet z silnikiem v12. Nie musi nim jeździć na codzień.
Co do jazdy zimowej też się nie zgadzam, niewidze przeszkód do jazdy w zimie, jaguar zachowuje się na drodze nie gorzej niż każdy inny samochód, wystarczu odrobina umiejętności, rozwagi i nie zaszkodzą dobre zimowe opony.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej