Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)
osiągi serii III
qbaty:
--- Cytat: KRISS w Październik 07, 2009, 09:29:18 am ---Jest takie angielskie powiedzenie.
"It sticks to the road like shit to the blanket" odnosi się wybitnie do S3...
--- Koniec cytatu ---
To znaczy - trzyma się tej drogi czy nie ?? Bo nie miałem okazji sprawdzać drugiej części tego powiedzonka :-hehe :-hehe :-hehe :-hehe
:-wstyd :-wstyd :-wstyd
KRISS:
Koniecznie musisz spróbować :)
adams:
Witam!
Jezeli chodzi o osiagi to musze sie troche pochwalic, po ostatnich pracach remontowych silnika mozna powiedziec ze Jag osiagnol pelna moc. podczs startu z otwarta przepustnica Jag zaczyna sie slizgac. jak jeszcze troche popada to moim ulubionym zajeciem jest krecenie tzw baczkow w waskich uliczkach mokotowa. ;D ;D ;D ;D
pozdrowienia adams
propagator:
Stick to the road like shit to the blanket - KRISS, to tekst roku! Podoba mi sie... :-V :-hehe
MP_JIMMY:
Witam. Moją III serią w wersji DD6 z 91 r. na autostradach łapie jakieś 243-4 km/h (włosek brakuje do 245 km/h). Tyle pokazuje licznik. O ile kłamie szybkościomierz w III serii nie wiem, ale auto mechanicznie utrzymane jest w fabrycznym stanie, bez ingerencji, z przebiegiem 112 tyś km.
Kiedyś III serię 5.3 HE miał także mój tata i nią też dało się przekroczyć 240 km/h (licznikowo oczywiście, bo wtedy jeszcze nie było GPS'ów;))
Nawigacja
Idź do wersji pełnej