Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
Samoistne wyłączenie SILNIKA
poliarny:
Witam
Przygasanie(spadki obrotów) następuje najczęściej podczas delikatnego przyhamowywania , jak auto się już zatrzyma to lekkie wahniecie obrotów i wraca do równej pracy.
-wahadłowe , spadki wzrosty obrotów takie sinusoidalne.
-jak się odpali to wchodzi na nieco wyższe obroty , wrzucam D wracają do normy.
-Jak stoję na światłach to odczuwam lekkie szarpnięcie tak jak by ktoś w tyłek puknął.
Wszystkie te zaburzenia równej pracy silnika pojawiają się od czasu do czasu.bez reguły wilgotno czy gorąco.
Dodatkowo Kotek ewidentnie stracił na mocy. :-help
peres20:
Radzio moze miec racje, a co do tych szarpniec to kiedy wymieniałes olej w skrzyni?? i jaki masz stan oleju na bagnecie na rozgrzanym silniku w skrzyni.?
poliarny:
olej/filtr w skrzyni wymieniałem rok temu.Poziom to max a może troszkę więcej po stronie HOT, na rozgrzanym silniku.
wojtasxj:
Witam,
u mnie nigdy nie zgasl jeszcze, ale mam taki efekt czasem, ze podczas hamowania przed swiatlami, jak sie zatrzymam obroty spadaja nawet do ok 500, ale po chwili juz sie wyrownuja do 800 (czyli normalne wolne). W zasadzie nie jest to uciazliwe, ale ciekawe dlaczego tak sie dzieje.
Pozdrawiam
MATriX335:
Mi także lubi czasem zgasnąć po jakiejś trasie najczęściej podczas manewrów takich jak zawracanie albo parkowanie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej