Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko) > Jaguar News & Jaguar Scena
Eagle E-Type Speedster
naughtycat23:
KRISS a możesz dorzucić jakąs fotkę broda ???? Tak aby zainteresowani mieli skalę porównawczą :-V
100 tys funciaków to kupa kasy i chyba dość gruba przesada..... jak za ten samochodzik bez fajerweków
KRISS:
Nie mam fotki... a może mam, tylko nie wiem gdzie... musiałbym poszukać, to było bardzo bardzo dawno temu widziałem go na żywo.
Mogę napisać, tyle, że była to seria 1 w fhc z v12 z big bore tylko nie wiem jaki, czy 6.6 czy 7.3 pod maską, zestrojoną na wstrysk, bez rurek z nowymi kolektorami, tak, że widać było, że to jest v12, z getragiem, z coopercraftem, posadzona delikatnie( co nie jest jakimś wyzwaniem w E-type) , do tego klima, pełna elektryka, centrale pierdoły itp. Właściciel jeździł tym samochodem na co dzień, a z zewnątrz wyglądał jak oryginał na 17" kółkach. samochód wyglądał jak milion dolarów, a kosztował gruubo ponad 100 tys funtów.
Ja jestem marudą jaguarowską, ale ten samochód rzucił mnie na kolana.
barbie:
I ma prawdziwe wyłączniki hebelkowe, a nie te wstrętne klawisze!!!
BRAWO (choć stylista bardzo lubi przód D-Type 8) )
kogutki:
--- Cytat: KRISS w Lipiec 31, 2009, 10:33:53 am ---
@kyrios - to jest XK silnik , prawdopodobnie z 3 serii, przemalowany na gold head-a tak, aby wyglądał oryginalnie ( no chyba ze się już zestarzeli do reszty i wsadzili 3.8 co byłoby niezłą porażką ) + getrag 5-speed ( pewnie 265 )
--- Koniec cytatu ---
motoreczek ma 4,7, zmodyfykowany na 300 hp, 470 nm i owszem 5-speed manual.
cudo wazy 1.100 kg, 0-100 w 5 sek a koniec przy 280 km/h.
co do ceny nie ma zadnych informacji, poki co budowali jeden eksemplarz niby nie patrzac na koszty
i czekaja na zamowienie . . .
maciejlodz:
--- Cytat: barbie w Lipiec 31, 2009, 15:16:40 pm ---BRAWO
--- Koniec cytatu ---
dołączam się. wielki BRAWO.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej