Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)

Klimatyzacja Daimler Double Six 91 rok

(1/3) > >>

MP_JIMMY:
Witam,

Czy ktoś z Was ma pomysł gdzie powinienem szukać przyczyny awarii nawiewu w III serii Daimlera Double Six z 91 roku?
Objawy są takie, że nie działa ustawianie temperatury i jednocześnie po włączeniu nawiewu chodzi on tylko na jednym biegu (nie wiem którym, ale na pewno nie na najniższym) bez względu na ustawienie przełącznika, dmuchając zawsze tylko na szybę i słabo z kratek na desce rozdzielczej.

Pozdrawiam,
Maciek

KRISS:
brzmi jak panel...

MP_JIMMY:
Czy mogę prosić jaśniej? :)

KRISS:
zacząłbym od sprawdzenia potencjometrów w panelu - bo masz je na wierzchu. z dmuchaniem tylko na szybę... masz tam gdzieś przycisk demist? jakiś? albo co? Dawno temu już ostatni raz widziałem taki panel i nie wiem czy jest taki sam jak w XJS... czy inny...
Zacznij od sterowania czyli od panelu, czyli od przełączników i posuwaj się coraz dalej.
Inaczej - ja bym tak zaczął.

MP_JIMMY:
Przycisku takowego nie posiadam, chociaż też mi to przyszło do głowy. Nie pamiętam czy w XJSie jest taki sam panel. Myślę niestety, że to nie jest kwestia potencjometrów - dziwne, żeby oba padły w tym samym czasie i od temperatury i od nawiewu. Nie pozostaje mi chyba nic innego jak to wszystko krok po kroku sprawdzić z miernikiem.
Dzięki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej