Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Dzwine szumy z silnika
muttley:
byłem dzis w serwisie od turbin i niestety diagnoza sie nie udala... Pan mechanik powiedział, że trzeba zajrzeć do turbiny a tej wyciągnąc nie mogą ("brak warunków warsztatowych").
Znacie moze jakis zakład gdzie mogą wyjąc turbine i ją zregenerowac?
szpulek:
A weze chociaz odpieli? Jak tak, byl w nich olej? Duzo? pzdr
muttley:
raczej nie odpieli.
a jesli bym w nich olej to co to w takim razie oznacza?
timo:
kurcze, o czym wy gadacie :-zly - turbina jest smarowana i chłodzona olejem, a minutowa praca silnika na wolnych obrotach po ostrej jeździe, nie ma służyć wyrzuceniu oleju, tylko schłodzeniu wałka turbiny - gdy nie jest to przestrzegane, gorący olej pozostaje na wałku i zaczyna tworzyć nagar, w konsekwencji zacierając wałek turbiny. Co do oleju w przewodach wychodzących z turba, to faktycznie od tego należy zacząć sprawdzanie - jeżeli on tam będzie, oznacza to że turbina jest rozszczelniona i czym prędzej należy ją wymienić (ewnt. regenerować). Koszt regeneracji turba to jakieś 1200-1500 zł. + koszt demontażu i montażu.
muttley:
nowe wiadomosci z pola walki...
po podłączeniu do komputera nie zauwazono nic dziwnego poza niereagującym zaworem EGR.
kot jakby wiecej palil na trasie, rozpędza sie jak stara babcia i strasznie kopci. w poniedzialek umowilem sie do serwisu boscha na diagnoze i naprawe bo tak na prawde jeszcze nikt porzadnie mi tego nie zdiagnozowal.
Do salonu jakos nie chce mi sie jechac bo znając zycie to wywalą mi pół silnika (metoda prób i błędów) i wystawią niezrozumiały rachunek na 15 tys...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej