Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko) > Jaguar News & Jaguar Scena

Jaguar Portfolio

(1/2) > >>

sadysia:
Jeden z najbardziej luksusowych samochodów.

"Jaguar przygotował limitowane wersje Portfolio modeli XKR i XJ, by pokazać je w Genewie. Samochód, który powstał na bazie modelu XKR, otrzymał szatę w kolorze szarego metaliku. Auta mają 20-calowe felgi i hamulce Alcon znane z maszyn wyścigowych (wentylowane tarcze: przód - 400 mm, tył - 350 mm).

Wnętrze jest pełne luksusu i finezji, a wyposażenie można dowolnie skonfigurować zgodnie z życzeniami klienta. W środku znajdują się czarne skórzane siedzenia, mamy tu też sporo inkrustacji z egzotycznego drzewa, a także wstawki z chromu oraz z aluminium - to dla oczu.

A dla uszu - system "Surround Sound" firmy Bowers&Wilkins (kewlarowe membrany głośników), iPod i wejście USB. Co ciekawe, nie starano się zamaskować głośników - one same w sobie stanowią prawdziwe dzieło sztuki artystycznej.

Biegi zmieniamy przy kierownicy (6 przełożeń). Jaguar XJ Portfolio zamiast szarości będzie dostępny w kolorach Celestial Black i Astral Gold. Pod maską tego samochodu drzemie silnik V8 o pojemności 4,2 l i mocy 420 KM."

bombki:
A tu wspomniany XJ Portfolio

[załącznik usunięty przez administratora]

bombki:
i...

[załącznik usunięty przez administratora]

jaguarofan:
Nie obrazcie sie moi mili - lecz mi sie to nie podoba
moze zbyt staroswiecka ze mnie jest juz osoba?? ??
jakos mnie on nie kreci - ten nowy Jaguar Portfolio
brak mi w nim tej dawnej duszy, pachnie nie skora lecz folia...

zbyt to wszystko daleko od majestatu Jaguara odchodzi
lecz coz - czasy sa zmienne, ale czy o to tu chodzi??
czy zamiast starodawnych przyciskow musza byc inne bajery??
czy zamiast kopulki z kablami - musza byc komputery??..

ma racje Ja$ nasz Przyjaciel Klubowy mowiac wlasnie
ze powoli Jaguarowa elegancja i prostota gasnie
ze coraz bardziej w Jaguarze inne powstaja klimaty
mam nadzieje ze po rozum pojda nowi wlasciciele z "Taty"

ze wroca znowu piekne linie w modelach XK zaczete
ze przestana straszyc komunikaty w trudne slowa ujete
ze po prostu Jaguar bedzie znowu Jaguarem
a kierowca nie dodatkiem ale jednym z nim cialem..

czego wam zycze nocnie

wasz skromny

Arkadiusz

ja$:
=jaguarofan - prawde piszesz ---byłem dwa miesiące temu w salonie jaguara na Waszyngtona ...oglądałem s- type...x-type---płakać się chce takie g...no robią ...wolałbym 13 letniego xjr-luxorka niż ten nowy z salonu---plastik ,półskóra która po kilku latach sie wyciera,blacha cienka jak w hondzie ,ze dotykasz mocniej i strach -to nie sa prawdziwe jaguary !!!!! o nie !!!!w moim 25 letnim xjs blacha jest 1 oprze sie człowiek o auto i nic----mechanik jak zrobił oględziny stwierdził że to jest czołg v-12---nie imponują mi nowe jaguary !!!! te 15...20 ..letnie bardziej cenię za ich niezawodnosć!!! , dusze i zapach....

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej