Pacjent x-type 3.0 Witam wszystkich. Pewnego dnia wsiadłem do samochodu, przekręciłem kluczyk, rozrusznik kręcił, ale żadnej reakcji, jak by zapłonu nie było. Potem zwróciłem uwagę, że wyświetlacz na panelu klimy nie działa i zapalniczka też. Później zostawiłem zapłon włączony, żeby poczytać coś o takim problemie i nagle przekaźnik pod kierownicą kliknął, wyświetlacz na panelu klimy zapalił się, zapalniczka zaświeciła i samochód odpalił. Została natomiast kontrolka ładowania, ale ładowanie jest na poziomie około 12,5v. Potem losowo przy odpalaniu kontrolka ładowania gaśnie. Dodatkowo wyskakują błędy p1642, P1637, P1699. Błędów nie da się skasować, póki samochód nie odpali. Zmieniłem przekaźniki pod kierownicą, ale nic to nie dało.
Nie mam pojęcia co mu jest, stał dwa tyg u jakiegoś elektryka, który zmienił aku, ale to nic nie dało. Samochód jak odpali, to jeździ ze dwa dni i nagle po zapłonie przestaje świecić panel klimy. Aha, pojawia się też problem z ABS. Ale kiedy uda się odpalić, to wszystko znika, poza ładowaniem, które gaśnie losowo.
Może ktoś z tutaj obecnych spotkał się z taką usterką, lub wie co może być przyczyną. A jeszcze lepiej jeśli ktoś jest z lubelskiego, to chętnie zaproszę, może uda się ogarnąć. Pozdrawiam.