Witam czy leci z nami pilot. Panowie po zimie przestoju ruszam dalej z tym gównem ?? czy jest tu jakiś godny polecenia specjalista?? W złocie place

w moim systemie tego całego Eco dziadostwa jest taki problem ze nie podaje masy sterownik silnika na przekaźnik co powoduje że nie uruchamia się ta pompa. Nie wiem czy już to kiedyś pisałem czy nie ale jest to od momentu gdy raz mi ta pompa działała nawet kilka sekund po wyłączeniu silnika podejrzewam że stary przekaźnik się skleił. Jest nowy. Dymiarka sprawdziłem te wężyki i ogólnie układ do wysokości tego metalowego zaworu. Zawór na szczelność też sprawdziłem szczelny membrana trzyma. Komp widzi poprawną temperaturę silnika. Nie dochodzi też napięcie na bezpiecznik w skrzynce w bagażniku 40a. Skrzynki poczyszczone masy ogarnięte tam gdzie wzrokiem widzę. Co blokuje ten sterownik że nie wysyła błędów. Mam ten SDD błędy mi wyświetla z ta pompa EGR ale to może bo nowy zakładałem i coś z napięciem ale to może przez podpinanie i włączanie Aku przez zimę był rozładowany. Usuwam te błędy zgodnie z procedurą w SDD ale te błędy jak by się nie kasowaly albo od razu wracaja. Jest tu ktoś kto zdalnie może się podłączyć do tego kota i swoim fachowym okiem zerknąć skasować te błędy bo może przez to że błędy tam widnieją komp nie puszcza tej pompy. Sam już nie wiem. Czy ten zawór wymienić lub poniżej tego zaworu sprawdzić czy tam szczelne wszystko ?