Witam serdecznie
Jaguar XJ40, 1993, 4.0. System hamulcowy Teves. Wymieniłem kulę, wymieniłem pompkę elektryczną, zregenerowałem pompę ABS, kilkukrotnie odpowietrzyłem zgodnie z procedurą. Samochód hamuje świetnie, natomiast po każdym naciśnięciu hamulca uruchamia się pompka elektryczna, co jest mega irytujące. Zaobserwowałem, że po naciśnięciu hamulca jest głośne syczenie w zbiorniczku wyrównawczym, tak jakby ciśnienie z kuli wracało do zbiorniczka. Bez naciśnięcia hamulca system utrzymuje ciśnienie nawet przez noc. Analizując sytuację gdzieś na forach anglojęzycznych doczytałem, że może być to wina pompy hamulcowej/ mastercylinder/hydrobooster. Rozebrałem ww, wszystko wygląda tam dobrze, ale jak jestem tak daleko wymieniłbym uszczelniacze. Czy ktoś z Was orientuje się i podpowie jakie zestawy naprawcze mam zakupić do pompy hamulcowej Teves. Prześledziłem internet i stwierdzam , że do tej pompy nie występuje zestaw dedykowany. Uzyskałem informację żeby zakupić różne zestawy naprawcze i coś skompletować, ale może ktoś już przetarł szlak

Wszelkie sugestie mile widziane. Pozdrawiam