Autor Wątek: Roleta przeciwsłoneczna  (Przeczytany 54 razy)

Online Modano

• Aspirant
  • Kocham to forum
Roleta przeciwsłoneczna
« dnia: Wczoraj o 16:54:36 »
Witam
Podziele się wiedzą na temat usprawnienia rolety tylnej szyby ponieważ nie znalazłem takiego wątku.
Kupiłem niedawno S-Type który ma na wyposażeniu roletę elektryczna tylnej szyby. Niestety byla niesprawna. Żeby ją naprawić potrzeba wyjąć całą tylną półkę. Nie jest to trudne, ale zajmuje pół dnia pracy dla amatora żeby zdemontować i zamontować z powrotem  jak było. Co do naprawy, u mnie okazało się prąd dochodził ale grzały się przewody co było spowodowane że zasechl smar w przekładni silników(są 2) trzeba je zdemontować i oczyścić ze starego smaru. I mnie to pomogło. Dołączam zdjęcia jak wygląda przekładnia.
Pozdrawiam

Offline tadelak

• Forumowicz Executive
  • O. K.
Odp: Roleta przeciwsłoneczna
« Odpowiedź #1 dnia: Wczoraj o 17:05:05 »
To miłe, że komuś się chce dzielić się wiedzą dla samego dzielenia się :-K To się teraz bardzo rzadko zdarza :-V
Nie orientujesz się może czy da się zamontować taką roletę w S-Typie (z 2004 roku) który nie miał jej na fabrycznym wyposażeniu? :-R
Tadeusz - pozdrawiam!!!
✌POWODZENIA😉

Online Modano

• Aspirant
  • Kocham to forum
« Odpowiedź #2 dnia: Dzisiaj o 00:03:26 »
Półka musi mieć wycięcie na roletę wzdłuż całej półki, także podejrzewam że nie robili takich wyciec w standardzie bo musiałaby być jakaś zaślepka w to miejsce. Dodatkowo okablowanie wraz z przyciskiem na podsufitce.
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 00:08:19 wysłana przez Modano »

Offline tadelak

• Forumowicz Executive
  • O. K.
« Odpowiedź #3 dnia: Dzisiaj o 07:58:13 »
Dzięki :-V
Tak myślałem, że trzeba by było szukać całości (rolety, półki a nawet przełącznika) i nie wiadomo czy instalacja elektryczna ma swoją wiązkę :-nie
POZDRAWIAM! :-V :-super
✌POWODZENIA😉