Autor Wątek: JAGUAR XF X250i 4,2 kompresor - check, obroty, brak mocy  (Przeczytany 49 razy)

Offline bestiaXFroserpmok

• Aspirant
  • Kocham to forum
Witam.

Mam parę pytań i parę przypadłości.

1.
Co jakiś czas wyskoczy mi błąd restricted performance - czasem świeci dłużej, czasem krócej. Ponowne odpalenie silnika eliminuje błąd, czasami wyskoczy ponownie, a jak nie to za jakiś czas.

Jaka może być przyczyna?

Komputer podaje błędy P2601 (engine coolant pump motor - range/performance problem) oraz P0193 (fuel rail pressure (FRP) sensor - high input).

Dodam, że auto posiada instalacje gazową, jeśli któryś z błędów by jej dotyczył.

Co jakis czas wyskakuje check - powód chyba uboga mieszanka w związku z instalacją gazową.

2.
Zaczęły mi falować obroty - przedział od 400 do 1200 (mniej więcej). Dzieje się to przy postoju na P bądź N. Przy przełączeniu na D i również postoju - tego problemu nie ma, czasami jest bardzo niewielki, ale zdarzyło się ze falowały tak jak i na P lub N.

Jaka może być przyczyna? Przepustnica do czyszczenia? Nieszczelny kolektor? Bezpiecznik f36 i jakaś pompa z tym związana? Może wymiana świec pomoże, których nie wymieniałem z 30-40 tysięcy?

Z góry dziękuje za każdą odpowiedź.
 jcpf-animated

Offline marek230482

• Starszy Forumowicz
  • **
  • Kocham to forum
Odp: JAGUAR XF X250i 4,2 kompresor - check, obroty, brak mocy
« Odpowiedź #1 dnia: Wczoraj o 22:01:39 »
Problem z LPG. Miałem to na początku po montażu. Parę wizyt macher potrzebował żeby to opanować :)
XF V8 298KM
Alfa Romeo 166 3.0V6 226KM
Alfa Romeo Brera 3,2V6 260KM
Alfa Romeo Giulietta 1,4MA 170KM
Alfa Romeo gtv 2.0 150KM