Witam,
Jestem nowym użytkownikiem Jaguara XF z 2017 roku, wersja diesel, automat, 1999 ccm, 180 KM, wyposażona w system InControl Touch Pro. Ku mojemu zaskoczeniu auto nie posiada kamery cofania ? zakładałem, że to już standard w tej klasie. W poprzednim samochodzie również jej nie miałem, ale za to po wrzuceniu wstecznego biegu jedno z bocznych lusterek automatycznie ?łamało się? zgodnie z moimi indywidualnymi ustawieniami ? bardzo ułatwiało to parkowanie przy krawężniku.
Stąd moje pytania:
- Czy w Jaguarze XF również można ustawić automatyczne opuszczanie (łamane) jednego z lusterek przy cofaniu?
- Czy warto inwestować w montaż kamery cofania ? jeśli ktoś z Was to robił, chętnie poznam opinie. Zastanawiam się też, czy da się doinstalować oryginalną kamerę cofania, zintegrowaną z InControl Touch Pro, albo ewentualnie zastosować inną kamerę, która również może współpracować z tym systemem. Czy ktoś ma doświadczenie z taką modyfikacją?
- Mam też problem z dostępem do trybu parkingowego ? system prosi mnie o PIN, którego nie znam. Poprzedni właściciel twierdzi, że nigdy tego nie używał i nie ustawił żadnego kodu. Czy da się coś z tym zrobić? Za jakie funkcje odpowiada Tryb parkingowy?
Pozdrawiam
Darek