Autor Wątek: Kocur przestał widzieć USB'ki  (Przeczytany 20 razy)

Offline TR4SPY

• Aspirant
  • Nieuchwytny przez skarbówkê, asfaltowy arystokrata
Kocur przestał widzieć USB'ki
« dnia: Dzisiaj o 09:21:16 »
Witam, kilka dni temu mój kocur przestał czytać z USB. Sprawdziłem kable, wszystko podłączone poprawnie, reszta portów w AIM'ie działa (cygareta, AUX, ipod...). Wymieniłem bezpiecznik F26 (15A) w bagażniku na nowy, odpinałem aku żeby zresetować system - nic to nie daje. Tak samo próbowałem różnych pendrive'ów. Wcześniej czytał bez żadnych problemów. Z ciekawostek powiem że raz na parę miesięcy potrafił przestać czytać USB, ale to często naprawiało się samo, zwyczajnie parkowałem go pod domem i po parunastu minutach samochód zmieniał zdanie. Pendrive zwykle formatuję na FAT32, próbowałem rozmiary 2GB, 4, 8, 16, 32 ... tak samo formaty .mp3 jak i .wma, również rózne bitrate'y i zawsze bez polskich czy też specjalnych znaków. Dałem auto na serwis, przed serwisem wyciągnąłem usb w celu "dogrania" muzyki w międzyczasie i to wystarczyło aby Jag się na amen obraził. I tak, próbowałem także testować z usuniętymi nowymi plikam oraz z pendrive mającym tylko jeden/dwa pliki dla testu - nic to nie dało. Czyżby czekała mnie wymiana modułu?

Pacjent to XF X250 Premium Lux z 2009 z systemem Denso i pakietem 320W (nie B&W).
Pieni±dze mo¿e szczê¶cia nie daj±, ale wolê p³akaæ w Jaguarze ni¿ w autobusie ¬ Francoise Sagan

Online Zbyszek01

• Forumowicz Sovereign
Odp: Kocur przestał widzieć USB'ki
« Odpowiedź #1 dnia: Dzisiaj o 09:23:50 »
Czyli serwis ci zepsuł

Wysłane z iPhone
Jest - XE AWD 2.0d R Dynamic MY2020
By?o - XE 25d AWD MY2017

Offline TR4SPY

• Aspirant
  • Nieuchwytny przez skarbówkê, asfaltowy arystokrata
« Odpowiedź #2 dnia: Dzisiaj o 09:27:52 »
Można by tak pomyśleć :D Jednak znając multum historii związanych własnie z tym systemem jestem skłonny jak najdalej oddalić tą tezę :P
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 10:19:39 wysłana przez MicGin »
Pieni±dze mo¿e szczê¶cia nie daj±, ale wolê p³akaæ w Jaguarze ni¿ w autobusie ¬ Francoise Sagan

Online Zbyszek01

• Forumowicz Sovereign
« Odpowiedź #3 dnia: Dzisiaj o 09:30:18 »
Podjechał bym do nich, zgłosił i niech podłączają komputer aby odczytać błędy to może coś znajdą. Jak nawalili to powinni zrobić za darmo.

Wysłane z iPhone
Jest - XE AWD 2.0d R Dynamic MY2020
By?o - XE 25d AWD MY2017