siemka
W załączniku dodam zdjęcie mocowania czujnika, jest tam otwór fasolkowy i można ustalić odległość.
Na plaka już nie raz odpalałem inne auta, zwłaszcza w pracy jak było zimno, jeżdżę zawodowo i czasami nie było wyjścia.
W Jaguarze jest katalizator zaraz pod turbem i jeżeli coś pujdzie w wydech (jakiś olej, paliwo, środek do czyszczenia geomertii) to wydaje mi się że szybko może się na nim osadzić, ale to tylko takie moje prywatne zdanie. Chciałem się nim podzielić z innymi i zaczerpnąć opinii.
Wtryski samodzielnie sobie robiłem, nie będę teraz pisał po kolei jak bo długo by zeszło, jeżeli ktoś chce to podzielę się doswiedczeniem w oddz. poście.
Musiałem tylko jechać na kodowanie do znajomego na kompa bo samoadaptacja kodów to koszmar, podobno jest to możliwe ale ciezko spełnić warunki. Aaa przewody nadmiarowe wtrysków zaraz po odpięciu trzeba zaślepiać zeby się nie zapowietrzył.
Alternator, postaram się dostać do szczotek bez demontażu alternatora, od góry po zdjęciu osłony plastikowej i za pomoca lusterka obejrzeć o co tam chodzi i czy da się wymontować w ten sposób.
Wielkie Dzięki za zainteresowanie, posty i wogóle, i proszę o więcej.