Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Witam, porównanie jaguara XF 4.2 do innych.
Czester Bednarz:
Faktycznie, źle napisałem x250 poza jakimiś elementami jest stalowy. Uuuuu to posiadaczy takich XFów zachęcam do przeproszenia się z pistoletami do konserwacji
marek230482:
Przecież karoserii się nie konserwuje, a spód rdzewieje jak w x260 ;D
Ale generalnie karoseria X250 jest dobrze zabezpieczona. Oglądałem sporo egzemplarzy w leciwym wieku i tylko jeden miał od odprysków korozję na progu.
Tomusiek95:
Dziękuję za pomoc,. Interesuje mnie tylko wersja silnikowa 4.2 w przedlifcie. W tym wieku to już każde auto ma jakieś problemy ale niemiecka trójka nie była szczególnie udana w tamtych latach. Teraz dylemat stoi pomiędzy właśnie jagiem a BMW E60 V8. Zobaczymy co się trafi bo oferty na rynku nie jest za wiele. Jak będzie trzeba to konserwację się zrobi, żaden problem. A jak wygląda sprawa z ekranem? Było tam menu polskie? I skąd pobrać instrukcję do tego modelu.
Pozdrawiam :)
marek230482:
Do przedlifta nie ma ani oprogramowania ani instrukcji po polsku.
Zaletą jak i wadą jednocześnie dla BMW jest ..... pospolitość :D
Jeżeli ktoś tak totalnie bez emocji bierze pod uwagę XF i E60 to..... równie dobrze możesz szukać mercedesa, leksusa, mustanga..... po co się ograniczać do dwóch tak na prawdę zupełnie innych aut?
Tomusiek95:
Jak dwa różne auta, oba ten sam segment, obydwa duże sedany z mocnym silnikiem. Może konkurencja dla XF jest F10 ale z podobnych lat też jestem w stanie ogarnąć E60. I bardziej i tak chcę Jaguara ;) Pozdrawiam :)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej