Autor Wątek: Zgnita tylna belka S-type 3.0 2004 - Czy pasują inne wersje silnikowe?  (Przeczytany 167 razy)

Offline KeryaneK

• Aspirant
Dzień dobry,
czeka mnie wymiana tylnej belki w moim Jaguarze. Pytanie brzmi - czy tylne belki z innych modeli silnikowych pasują bez problemu? Znaleźć taką w dobrym stanie i sensownych pieniądzach do 3.0V6 nie jest łatwo, za to parę do 2.7d czy 2.5 udało mi się wyhaczyć.
Pozdrawiam,
Dominik.
S-type 3.0 V6 2004
XJ 3.2 V8 1998
X-type 2.0d 2006
...nie da si? wyleczy? z Kotów. ;)

Online wtom

• Forumowicz Executive
  • wszystkie kotki s± fajne
Różnią się lift/polift. Mają inny rozstaw wnęk pod tuleje wahaczy. Więc opcja albo w komplecie z wahaczami albo dodajesz podkładki 2,5mm pod luleje wahaczy do poliftowych.
« Ostatnia zmiana: Wczoraj o 16:02:44 wysłana przez wtom »

Offline tadelak

• Forumowicz Executive
  • O. K.
Kształt tylnego wózka nie będzie zależny od pojemności silnika a raczej zmiany konstrukcji zawieszenia po lifcie w 2002 roku. Pozdrawiam!  :-V
✌POWODZENIA😉

Offline KeryaneK

• Aspirant
Różnią się lift/polift. Mają inny rozstaw wnęk pod tuleje wahaczy. Więc opcja albo w komplecie z wahaczami albo dodajesz podkładki 2,5mm pod luleje wahaczy do poliftowych.
Kształt tylnego wózka nie będzie zależny od pojemności silnika a raczej zmiany konstrukcji zawieszenia po lifcie w 2002 roku. Pozdrawiam!  :-V

Dziękuje ślicznie za szybkie odpowiedzi. Skorzystam również z okazji kontaktu z Panami i zapytam dodatkowo, czy z dyferencjałem sytuacja wygląda tak samo? Czy mogę swobodnie wrzucić dyferencjał z 2.7d do 3.0 v6? Na logikę przy większych nm silnika diesla nie powinno być problemu ale być może jest coś, co powinienem wiedzieć.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.
S-type 3.0 V6 2004
XJ 3.2 V8 1998
X-type 2.0d 2006

Online wtom

• Forumowicz Executive
  • wszystkie kotki s± fajne
To jest kwestia przełożenia, musisz sprawdzić ile diesel. Benzyny mają:
3.07:1 (manual trans)
3.31:1 (automatic)
3.58:1 (Mexican models).
Jak dasz inny niż miałeś to będzie słabszy/szybszy lub mocniejszy/wolniejszy. Prędkościomierz też będzie przekłamywał

Offline KeryaneK

• Aspirant
To jest kwestia przełożenia, musisz sprawdzić ile diesel. Benzyny mają:
3.07:1 (manual trans)
3.31:1 (automatic)
3.58:1 (Mexican models).
Jak dasz inny niż miałeś to będzie słabszy/szybszy lub mocniejszy/wolniejszy. Prędkościomierz też będzie przekłamywał

Dzięki! Zostawiam dla czytających info, że dyferencjał od 2.7d ma przełożenie 3.07 (czyli takie same jak manual w benzynie) w wersji z automatem oraz 2.69 w wersji z manualem. Niestety u mnie w takim razie odpada.
S-type 3.0 V6 2004
XJ 3.2 V8 1998
X-type 2.0d 2006