Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
Wymiana akumulatora
Zbyszek01:
Ja zmieniałem w serwisie, uznałem że aku AGM powinien być ładowany odpowiednim prądem a to jest możliwe po dostrojeniu kompa auta i pokazanie że tam jest nowe. Będzie ładowany odpowiednimi prądami to dłużej posłuży. Jeżeli chodzi o ładowarki to też musi być taka która ładuje aku AGM bo te aku ładuje się innymi prądami niż zwykłe kwasowe.
Krzych1991:
Jeżeli samochód sam nie ogarnia, że ma nowy akumulator to oczywiście zgadzam się, że trzeba jechać do serwisu. Pytanie tylko czy to prawda?
Mój XE z 2016 sam wykrył, że ma kompletnie nowe koła z nowymi czujnikami. Dało się skasować komunikat o przeglądzie bez komputera. Z tego co wiem da się ustawić hamulec ręczny w pozycji do wymiany klocków bez komputera. Kontrolki na wyświetlaczu też potrafiły same zgasnąć po usunięciu usterki.
Więc ja bym spodziewał się, że sam ogarnie, że ma nowy akumulator.
W serwisie zawsze potwierdza, że trzeba programować bo chcą zarobić.
Zbyszek01:
W MY2020 już ten system do klocków nie działa albo coś robiłem źle, w poprzednim działało. Też mam dwa kpl kół i to jeden z poprzedniego Jaga i też po założeniu nie musiałem programować. O przeglądzie w tym nie próbowałem bo robiłem w warsztacie, w poprzednim działało.
Usterek nie miałem jeszcze na wyświetlaczu.
TheIslander:
Wyszło na to, że wymianę aku i programowanie miałem w cenie w sklepie, w którym go kupiłem. 15 min wymiana z podtrzymaniem napięcia, 5 min adaptacja. Start stop powrócił z miejsca.
piotrrf:
U mnie podobnie bylo.Start stop nie dzialal gdy byl stary aku. Teraz mam nowy i dziala a ja go zawsze wylaczam ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej