Dzień dobry wszystkim, z tej strony Łukasz. Od kilku dni posiadam pierwszego w swoim życiu Jaguara, dlatego proszę mi wybaczyć, jeśli pytania, które zadam, będą naiwne lub po prostu głupie. Po mału odkrywam funkcjonalność swojego egzemplarza, ale niestety nie mogę znaleźć kilku opcji, pomimo przeczytania instrukcji. Generalnie to, to co dla mnie jest sufitem, dla Was jest podłogą, dlatego mam śmiałość zapytać.
Otóż posiadam Jaguara XE z 2017 r. Ostatnie 8 cyfr VIN to: HCP12938
Nie mogę odnaleźć slotu kart SD. Być może nie ma to w mojej wersji wyposażenia w żadnym miejscu? W takim razie jak mogę zaktualizować mapy w swojej nawigacji? Aktualnie wgrane datowane są na 2017 r., więc są lekko nieaktualne.
Dodatkowo chciałbym się dowiedzieć, czy istnieje możliwość aktualizacji softu radia, czy też po prostu panelu obsługi (dotykowy, bez dodatkowych guzików, z czytnikiem płyt CD). Czy w ogóle jest sens takiej aktualizacji? Czy zwiększy ona funkcjonalność tego urządzenia?
Gdybym podał za mało informacji, jestem do Waszej dyspozycji. Bardzo proszę o łagodne potraktowanie mojej niewiedzy. Jestem tutaj i mam śmiałość zapytać, żeby nauczyć się nowej rzeczy, a przy okazji przywitać się z Wami.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam!