Autor Wątek: Gdzie serwisować...  (Przeczytany 14671 razy)

Offline Jaro

• Forumowicz
  • *
  • Kocham to forum
Gdzie serwisować...
« dnia: Luty 07, 2023, 12:17:23 pm »
Witam...Mój E-pace (2019 r. - D 2.0 150 km) właśnie osiągnął 60 tyś przebiegu...wyświetla info o serwisie, ale ze gwarancja skończyła się ponad pół roku temu to zadzwoniłem do Jaguara (Wrocław) z pytaniem o koszty serwis...i podano kwotę ok 3800 zl...nie mało...więc pytanie...czy w okolicach Opolszczyzny ma ktoś namiar na jakiś serwis zajmujący się Jagami z lepszymi cenami? Oczywiście mógłbym pojechać do każdego "mechanika" i pewnie powymieniać by olej i filtry...ale może warto by auto oglądnął ktoś kto ma o nich pojęcie - zajmuje się na codzień...Co sądzicie?

Offline JaguarGieremek

• Forumowicz
  • *
  • Kocham to forum
Odp: Gdzie serwisować...
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 07, 2023, 16:20:51 pm »
Dzwoń do Marcina lub Krzysztofa z ECS serwis Wrocław.

Pozdrawiam
Arek

Offline Zbyszek01

• Forumowicz Sovereign
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 07, 2023, 17:57:05 pm »
Jest - XE AWD 2.0d R Dynamic MY2020
By?o - XE 25d AWD MY2017

Offline Jaro

• Forumowicz
  • *
  • Kocham to forum
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 07, 2023, 22:07:24 pm »
Dzięki!

Offline brawet

• Forumowicz Executive
  • Kocham to forum
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 08, 2023, 12:06:21 pm »
A ja jeżdżę do ASO ze swoim olejem i filtrami i cenowo wygląda to przyzwoicie.

Offline Yapa

• Aspirant
  • Kocham to forum
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 13, 2023, 20:09:37 pm »
Dzień dobry,
Jestem świeżym i zadowolonym posiadaczem E-Pace P200 rocznik 2019. Samochód sprawuje się świetnie, ale przyszedł czas na pierwszy przegląd po 60 tys i napotkałem pierwsze schody. Dzwoniłem do kilku serwisów JLR (Warszawa) i wszędzie słyszę, że cena za przegląd (olej, filtr oleju, korek miski, filtr kabiny plus wycieraczki) to przedział 4.000-4.500 zł. W pierwszej chwili oniemiałem, ale serwis y edukują mnie, że cenę robi m.in. super-specjalny olej silnikowy, nie do kupienia poza ASO, super agresywny i robienie przeglądu poza serwisami JLR grozi zatrzymaniem silnika, awarią kasety itp.
Nie jestem w temacie znawcą więc proszę o Wasze zdanie - czy tak faktycznie jest? Czy może mógłbym zrobić taki przegląd poza ASO z olejem, który ktoś z Was polecał (MILLERS OILS XF Premium C2 Eco 0w30)? Samochód już chyba po gwarancji, bo w 2019 była chyba trzyletnia...
Macie może sugestie, może polecany warsztat do takiej, chyba prostej, akcji w okolicach Warszawy?
Pozdrawiam!

Offline mojomr

• Forumowicz Executive
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 14, 2023, 08:05:37 am »
Zorientuj się w AUTO REDUTA ul 3 Maja w Warszawie.
To autoryzowany serwis (ale nie ASO), nie są tani, niestety, ale cenowo i tak powinno wyjść lepiej. Bardzo mili, uczynni, dokładni. Nie pamiętam teraz jaki olej mi wlali ale jeżdżę i jest ok.

Offline xbeyond

• Forumowicz
  • *
  • E-Pace S P200 MY20
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 17, 2023, 11:17:11 am »
Dzień dobry,
Jestem świeżym i zadowolonym posiadaczem E-Pace P200 rocznik 2019. Samochód sprawuje się świetnie, ale przyszedł czas na pierwszy przegląd po 60 tys i napotkałem pierwsze schody. Dzwoniłem do kilku serwisów JLR (Warszawa) i wszędzie słyszę, że cena za przegląd (olej, filtr oleju, korek miski, filtr kabiny plus wycieraczki) to przedział 4.000-4.500 zł. W pierwszej chwili oniemiałem, ale serwis y edukują mnie, że cenę robi m.in. super-specjalny olej silnikowy, nie do kupienia poza ASO, super agresywny i robienie przeglądu poza serwisami JLR grozi zatrzymaniem silnika, awarią kasety itp.
Nie jestem w temacie znawcą więc proszę o Wasze zdanie - czy tak faktycznie jest? Czy może mógłbym zrobić taki przegląd poza ASO z olejem, który ktoś z Was polecał (MILLERS OILS XF Premium C2 Eco 0w30)? Samochód już chyba po gwarancji, bo w 2019 była chyba trzyletnia...
Macie może sugestie, może polecany warsztat do takiej, chyba prostej, akcji w okolicach Warszawy?
Pozdrawiam!

Cóż, mogę tylko potwierdzić tą cenę w ASO. Też robiłem przegląd w moim P200 polegający na wymianie oleju , filtrów, wymieniałem wycieraczki , zrobiłem dezynfekcję klimatyzacji i do zapłacenia było 4500 PLN. Same wycieraczki to koszt około 500 PLN.

Offline Yapa

• Aspirant
  • Kocham to forum
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 18, 2023, 13:05:40 pm »
Zorientuj się w AUTO REDUTA ul 3 Maja w Warszawie.
To autoryzowany serwis (ale nie ASO), nie są tani, niestety, ale cenowo i tak powinno wyjść lepiej. Bardzo mili, uczynni, dokładni. Nie pamiętam teraz jaki olej mi wlali ale jeżdżę i jest ok.

Dzięki za podpowiedź, umówiłem się. Faktycznie wychodzi jakieś 10% taniej i zakładam, że jakościowo - tak jak piszesz - jest ok. Dzięki!

Offline mojomr

• Forumowicz Executive
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 18, 2023, 21:24:14 pm »
Same wycieraczki to koszt około 500 PLN.
O, qrcze. To coś się mocno zmieniło. Jak mi kiedyś ukradli wycieraczki (naprawdę :P) to koszt kompletu wyniósł ok.220 zł. I uważałem wtedy, że to drogo. Ale 500??? Czy oni :-nuts
Dzięki za podpowiedź, umówiłem się. Faktycznie wychodzi jakieś 10% taniej i zakładam, że jakościowo - tak jak piszesz - jest ok. Dzięki!
To daj znać jak poszło. Żebym nie miał wyrzutów sumienia jakby co  :D
« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2023, 23:29:55 pm wysłana przez Choina »

Offline Zbyszek01

• Forumowicz Sovereign
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 18, 2023, 22:18:20 pm »
Same wycieraczki to koszt około 500 PLN.
O, qrcze. To coś się mocno zmieniło. Jak mi kiedyś ukradli wycieraczki (naprawdę :P) to koszt kompletu wyniósł ok.220 zł. I uważałem wtedy, że to drogo. Ale 500??? Czy oni :-nuts
W ASO
Jest - XE AWD 2.0d R Dynamic MY2020
By?o - XE 25d AWD MY2017

Offline Yapa

• Aspirant
  • Kocham to forum
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 26, 2023, 10:00:12 am »
To daj znać jak poszło. Żebym nie miał wyrzutów sumienia jakby co  :D

Cześć, informuję zwrotnie, że obsługa bez zarzutu. Dostałem możliwość zajrzenia na salę warsztatową, praca wyglądała na sprawną. Niestety (albo na szczęście) przy okazji panowie wykryli wyciek oleju ze skrzyni biegów - albo uszczelka na łączeniu z silnikiem, albo spaw nieszczelny na skrzyni  :o. sprawa do kontynuacji, ale w obu przypadkach słabo...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2023, 09:55:21 am wysłana przez MicGin »

Offline mojomr

• Forumowicz Executive
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 27, 2023, 07:55:02 am »

przy okazji panowie wykryli wyciek oleju ze skrzyni biegów
Szczęście w nieszczęściu... ??????

Offline Domino

• Aspirant
  • Kocham to forum
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 04, 2023, 13:02:32 pm »
Jest ktoś z Trójmiasta lub okolic co mógłby się wypowiedzieć na temat serwisu właśnie w Gdańsku lub Gdyni lub też ewentualnie jakimś innym serwisie który ogarnia te auta oczywiście pozytywnie?

Offline filippo

• Forumowicz
  • *
  • Kocham to forum
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 09, 2023, 14:38:44 pm »
polecam osobiście Jag Expert Garage Gdańsk na Balladyny 14 w Gdyni. Terminy mają długie ale warto poczekać.