Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

Moduł ABS XJR 4.0

(1/2) > >>

denver69:
Cześć, Panowie mam pytanie odnośnie awarii systemu ABS, błąd 1050, wskazania komputera diagnostycznego: czujnik ABS lewy przód. Kupiłem drugi czujnik (używany),  podmiana i ...to samo ABS track fail, podpięcie pod kompa i ..awaria czujnika ABS lewy przód. Zamieniłem czujniki
Po zamianie czujników dalej pokazuje awarię czujnika lewy przód, a więc moduł. Dałem do fachowca który sprawdził luty, zamontowałem i dalej to samo, dałem do drugiego który poprawił luty i...dalej to samo. Już zaczyna mnie wk...ać. Czy tą awarię może powodować łożysko w piaście? czy jednak moduł to złom? Może macie jakieś doświadczenia bo już mnie krew zalewa od ciągłego odpowietrzania hamulców.

katar83:
Rozumiem, że przejechałeś się powyżej 40km/h po wymianie i sprawdziłeś przewód od czujnika do modułu?

denver69:
Oczywiście.

katar83:
Wygląda na to że sam sobie odpowiedziałeś, moduł do wymiany?

katar83:
Ja bym jeszcze dla swietego spokoju wpial sie w przewod zaraz przed modulem z miernikiem, niech ktos zakreci kolem ci i porownaj pomiary miedzy lewym a prawym kolem, jak sa takie same to bedziesz mial 100% pewnosci ze modul walniety.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej