Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
AEB niedostępny po WYMIANIE SZYBY CZOŁOWEJ
Martino1905:
podobno wiązka nie jest przecięta, czujnik zmierzchu, deszczu działa prawidłowo.
Dzwoniłem na serwis i dodam jako ciekawostkę, że kalibracja sensora AEB kosztuje 500zł brutto w ASO Jaguar.
Jako ciekawostka:
Obdzwoniłem kilka warsztatów to usłyszałem dziwne historie, że "wie Pan zobaczymy jak to wyjdzie 300zł na start +150zł od każdej roboczogodziny jak będzie więcej zabawy", albo 400zł lub więcej jeżeli trzeba będzie coś więcej programować...
w ASO 500zł brutto bez dodatkowych ukrytych kosztów i zbędnego gadania, bo znają ten temat i jest to podobno dla nich banalnie prosta sprawa :)
co do ogrzewania to musze sprawdzić czy nie rozpięła się kostka na taśmie, bo podobno były 4 do przyłączenia, odszukam jeszcze bezpieczniki odpowiadające za grzanie przedniej szyby
deCastelano:
z tym grzaniem to faktycznie zacząłbym od bezpieczników, bo jak kiedyś w fordzie miałem grzaną szybę to też w pewnym momencie pojawił się problem z tym, że tylko połowa działała i tam, o ile pamiętam pomogła wymiana bezpiecznika właśnie.
Zyg zag:
Hej
niestety potrzebuje auto,
zweryfikuje i naprawie ...,
Pozdr
Martino1905:
no własnie u mnie jest ten problem, że tylko połowa szyby grzeje (od strony pasażera), a strona od kierowcy NIE grzeje.
Jestem poza domem i nie ukrywam, że Ojciec chce sprawdzić i wymienić mi ten bezpiecznik, ale nie potrafi go odnaleźć. Czy możecie mi powiedzieć któy to jest bezpiecznik F??? i w której skrzynce on się znajduje?
farm:
Witam, zakupiłem auto 1,5 roku temu z już wymienioną przednią szybą. Przez ten czas zauważyłem że czasami po ruszeniu wyświetla mi AEB niedostepny, ostrzeganie o przeszkodzie przed pojazdem niedostępne. Zaraz po tym komunikacie wylacza mi automatyczne doświetlanie drogi długimi światłami. Po wyłączeniu auta czasami jest już normalnie a czasami błąd nadal wyświetla. Czasami jeżdżę 2 miesiące i błędu nie ma. Dodam że funkcja pokazywania czy nie zjeżdżam z pasa ruchu działa zawsze poprawnie i kierownica drży przy zjeździe z pasa. Słyszałem już różne wersje, że może trzeba skalibrować ale dziś fachowiec od pilkingtona mówił że to już są te nowsze kamerki i potrafią się same kalibrować. Inni że może przewod gdzieś uszkodzony... Ps. Kamerki i szyba wyczyszone oraz wtyczki też psikniete kontaktem do styków przy lusterku wstecznym... błąd ostatnio wyskakuje codziennie... wiadomo że kalibracja kosztuje kilka 100 a nie mam pewności czy to jest to.. może ktoś pomoc??
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej