Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
AEB niedostępny po WYMIANIE SZYBY CZOŁOWEJ
Martino1905:
Mam problem z systemem autonomicznego hamowania awaryjnego- radar AEB. Po wymianie szyby czołowej wyświetla się komunikat "AEB niedostępny" oraz "Ostrzeganie o opuszczaniu pasa ruchu niedostępne" (na tym drugim systemie mi nie zależy).
Wiadomo, że jest to z pewnością powiązane z tymi kamerkami sonaru zabudowanymi w szybie czołowej.
Czy jest jakiś trik na zresetowanie tego błędu i przywrócenie poprawnej funkcjonalności?
Czy wymagana jest kalibracja? Ja ją zrobić?
Czy musze koniecznie odwiedzić ASO w tej sprawie?
Czy może ktoś pomóc na śląsku rozwiązać ten problem?
Mam też wrażenie, że po wymianie szyby lewa strona nie jest podgrzewana i para wodna jest równo odcięta w połowie szyby (tak jakby prawa strona od pasażera działa poprawnie i usuwa parę wodną, a lewa strona szyby nadal jest zaparowana).
Gdzie znajdują się kostki przyłączeniowe, bo chciałbym sprawdzić czy przypadkiem kostka się nie rozpięła lub piny są zaśniedziałe.
Czy w Jaguarze XE występują dwa bezpieczniki odpowiedzialne za podgrzewanie lewej/prawej strony szyby? Gdzie one się znajdują?
rmazurek:
Trikow nie ma - kalibracje FFC moze zrobic ASO lub ktos kto sie zna (potrzebny sprzet diagnostyczny) Jesli polowa szyby nie grzeje to albo urwali tasmy albo zapomnieli podlaczyc - tasmy sa ukryte za slupkiem A
Martino1905:
Czy moze ktoś polecić jakiś warsztat na Śląsku, który ogarnia ten temat? Jaki to jest koszt?
Ewentualnie warsztat z innego regionu Polski?
gonzo7:
W Łaziskach Górnych jest "Nietypowy warsztat"
Ewentualnie w Będzinie na ul. Dąbrowskiej jest też warsztat specjalizujący się w JLR.
Pierw warto sprawdzić taśmę jak sugeruje kolega wyżej - bez tego szkoda jechać i trzeba reklamować robotę.
M737:
ciekawe czy nie pocięto instalacji podczas wycinania uszkodzonej szyby
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej