Dział Techniczny > E-PACE (2017 - obecnie)

Serwis olejowy...

<< < (2/6) > >>

M737:
pisałem już o tym na forum... olej który powinien znaleźć się w silniku klienta trafia na nieoficjalny rynek za 60zł litr
wiesz skąd się bierze ten olej?

w kwestii mycia - w każdym aso w jakim byłem w swoim życiu jasno i kategorycznie zabraniałem mycia samochodu i zakładania
ramek tablic rejestracyjnych - zapewniam że są lepsi specjaliści od mycia niż uczniowie w ASO

rachunek zakupu oleju i filtrów nie z aso też tworzy historię serwisowania samochodu

brawet:
Niech każdy robi jak uważa. Jak kiedyś BMW jeździłem nie do aso to zawsze była a tu kierownica brudna a tu coś a to.....

A co masz na myśli pisząc że olej trafia na rynek? Chcesz powiedzieć że olej kradną?

M737:
niestety to codzienność w polskich ASO nie tylko naszej marki... może wleją a może nie, a może coś z najtańszej beczki
60zł za litr to cena oleju wynoszonego z ASO - to że ktoś go wyniósł i chce sprzedać oznacza że ktoś kto zapłacił za wymianę
ma albo coś innego albo brak zmiany

brawet:
Takie informacje powinieneś zgłosić na policję albo przynajmniej do dyrektora takiego ASO. W głowie mi się nie mieści w dzisiejszych czasach robienie czegoś takiego, ale widać dalej u części społeczeństwa jest myślenie rodem z komuny.
BTW to informacja z "pierwszej ręki?"

M737:
stosuję olej firmy Millers i nigdy nie wlewam go w ASO...
patologia nie dotyczy tylko naszej marki jak wspomniałem
wiedza którą posiadam... jestem związany z branżą motoryzacyjną

niedawno pijany pracownik ASO marki premium (nie JLR) rozbił podczas jazdy testowej po wykonaniu usługi serwisowej
luksusową limuzynę mojego przyjaciela, dodatkowo nie posiadał uprawnień... marka ta oficjalnie szczyci się najwyższymi standardami obsługi

właściciela auta nie było tego dnia w serwisie, pozostawił auto celem wykonania konkretnej usługi regulacji geometrii po wymianie
elementów eksploatacyjnych (nowe, oryginalne, zakupione w ASO)

propozycja rozwiązania sprawy przez dealera nieakceptowalna, sprawa w sądzie, pozwany dealer

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej