Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Moje kosmetyki dla Kota

<< < (5/5)

kupis99:
Tak to prawda, ale Gliptone ma dość intensywny zapach, który nie każdemu może odpowiadać. Oczywiście zapach skóry.

deCastelano:
Dorzucam fotki z wypielęgnowania czarnego lakieru. Ocenę efektu pozostawiam Wam - od siebie tylko powiem, że nie widzę różnicy pomiędzy zwykłym woskiem z House of Wax w sprayu, ale oczywiście samo zastosowanie jakiś tam efekt daje  ;) po prawej po użyciu, po lewej przed.

kupis99:
Na pierwszym zdjęciu widać różnicę, prawa strona jest widocznie przyciemniona, a dzięki temu lakier dostaje większej głębi.
Wiesz pamiętaj, że robisz zdjęcia na zewnątrz przy świetle dziennym, profesjonaliści robią to przy oświetleniu halogenowym w pomieszczeniu, żeby było widać dokładnie różnicę przed i po nałożeniu. Tak czy inaczej nawet na twoich zdjęciach widać, że prawa strona jest ciemniejsza, czyli jak rozumiem jest to już efekt po aplikacji wosku.

deCastelano:
To prawda, w świetle dziennym efekt porównawczy może być faktycznie nieco mniej widoczny. Nie sposób też nie zauważyć, że kolor się lekko pogłębił, ale przyznam, że liczyłem ta taki efekt jakby większej szklistości lakieru... To też nie jest tak, że efekt jest a ja jestem pan maruda - po prostu chyba trochę dałem się nabrać na reklamowane zdjęcia i się spodziewałem niewiadomo czego ;)

kupis99:

--- Cytat: deCastelano w Listopad 03, 2022, 11:01:54 am ---To prawda, w świetle dziennym efekt porównawczy może być faktycznie nieco mniej widoczny. Nie sposób też nie zauważyć, że kolor się lekko pogłębił, ale przyznam, że liczyłem ta taki efekt jakby większej szklistości lakieru... To też nie jest tak, że efekt jest a ja jestem pan maruda - po prostu chyba trochę dałem się nabrać na reklamowane zdjęcia i się spodziewałem niewiadomo czego ;)

--- Koniec cytatu ---

HaHa, bo widzisz, efekt o którym mówisz jest do osiągnięcia tylko, że należy to zrobić kompleksowo, tzn.

- dokładne mycie auta
- dekontaminacja lakieru (czyli użycie krwawiących kosmetyków, żeby pozbyć się wszelkiego rodzaju zanieczyszczeń metalicznych)
- glinkowanie lakieru
- polerka lakieru
i na sam koniec wosk, jako wisienka na torcie.

Teraz nakładasz wosk na cały czas zanieczyszczony lakier, więc nie ma prawa być efektu WOW.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej