Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
Dystanse do kół
kupis99:
--- Cytat: piotrrf w Październik 05, 2022, 09:44:10 am ---Mam okazje wziac na probe i gdyby cos nie tak,odeslac.
Poniewaz nie moglem na prv wyslac fotke,to teraz zobacz jakie cisnienia ma kolega z fejsa w XE 2017.
--- Koniec cytatu ---
O kurde, całkiem spore to ciśnienie, u mnie wskazuje między 2,55 - 2,61 jako zalecane, a mam nadmuchane 2,55, więcej nie daję jakoś tak z doświadczenia wiem że powinno wystarczyć, dwa o ile pamiętam to na tabliczce znamionowej też jest coś koło 2,55
Zastanawiam się i to będę musiał podpatrzeć, czy czasem zalecane ciśnienie nie zmienia się w zależności od temperatury na zewnątrz.
kupis99:
Z ciekawości szedłem na stronę H&R, w teorii nie mają dystansów de XE, mają do XF, pytanie, czy parametry piasty są takie same w XE jak i w XF ?
piotrrf:
Co do piast to nie wiem.
Trzeba by sprawdzic w katalogu czesci.
Jesli te same to by nie bylo problemu z montazem. Jedynie by trzeba sprawdzic czy aby kolo nie wystaje za blotnik. Kazdy wie jak to zmierzyc.
U mnie robilem proby i odeslalem 15 mm.
20 mm poszly z tylu na przod, a dokupilem 25 mm na tyl.
Jutro rano wyjezdzam do Polski ;D Okolice Gdanska :)
kupis99:
nooooo :-super :-super :-super :-super
Wygląda zacnie :-clap :-clap :-clap
Zrobiłeś mi smaka na te dystanse, chyba jednak też się rzucę, ale muszę w takim razie pogadaćz H&R czy mają dedykowane produkty de XE.
piotrrf:
Wygląda naprawdę fajnie.
Jednak jest jeden minus...bok auta brudzi się jak diabli 😃
Chyba będzie trzeba jakieś chlapacze kupić. Coś już tam zaczynam szukać. Nie tyle długie co szersze.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej