Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
Blokada klapki wlewu paliwa
stingear:
Witam,
Właśnie zauważyłem, że nie działa mi blokada klapki wlewu paliwa.
Sam rygiel funkcjonuje, ale zacina się w otworze.
Pogrzebałem i teraz teoretycznie się zamyka.
Ale nie chce tego tak zostawiać, chcę to zrobić porządnie.
Niestety nie mam pojęcia, jak się do tego dostać. Od bagażnika nie umiem zdjąć tapicerki, ale po odpięciu górnego klipu i odchyleniu jej zauważyłem, że wszystko jest zabudowane i nie ma dostępu do tego elementu.
Jak w takim wypadku dostać się do tego elementu, żeby to poprawić?
Minister:
Witam,
Podpinam się pod temat.
Jaguar XF x260, 2018. U mnie w ogóle tego rygla nie słychać. Czy ten rygiel może mieć swój bezpiecznik ? Jak się do tego dostać?
Pozdrawiam, Adrian
stingear:
Ten rygiel nie ma własnego bezpiecznika, jest bezposrednio podłączony pod moduł komfortu sterujący zamkami w drzwiach. Jeśli u Ciebie go nie słychać, to najprawdopodobniej uległ spaleniu - miałem taki sam problem w Audi A6. Tam o tyle dobrze, że wymiana polegała na zdjęciu tapicerki w bagażniku, odkreceniu 2 śrub i odpieciu wtyczki. Wymiana elementu i złożenie wszystkiego do kupy. Tu nie jest tak łatwo, jak narazie nie udało mi sie do niego dostać. Próbowałem z bagażnika - zabudowane blachą, nie ma dostępu. Przypuszczam, że cały myk polega na wyjęciu osłony wlewu, sle nie wiem tego napewno i nie bede się z tym szarpał, żeby nie uszkodzić.
Minister:
Może prościej będzie od nadkola ?
stingear:
Mi to bardziej wygląda, jakby było całkowicie obudowane i raczej inaczej niż przez wlew się nie da dostać. Nie wim, nie znam się aż tak.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej