Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
Blokada klapki wlewu paliwa
MarcinK.:
Temat stary ale pozwolę sobie odgrzać ponieważ ostatnio zajmowałem się tym problemem.
Nie wiem jak z wersją USA ale w autach przeznaczonych na rynek EU rygiel jest zamontowany. Co więcej jest nawet wpięty do instalacji.
Początkowo myślałem że to bezpiecznik, ale nie ma oddzielnego bezpiecznika. Teoretycznie obwód mógłby być spięty z ryglami drzwi ale te działają. Żeby sprawdzić działanie rygla "na krótko" trzeba się do niego dostać od nadkola. Rygiel okazał się sprawny.
Pomyślałem, że być może to kwestia włączenia programowego ale w serwisie dowiedziałem się że ... fabryka nie zamontowała na płytce jednego ze sterowników układu odpowiedzialnego za ryglowanie (potwierdziła się informacja jaką znalazłem na zagranicznym forum).
Ten problem występuje chyba we wszystkich modelach XE i F-Pace od roku 2021.
Niestety rygla nie da się podłączyć pod zamki drzwi lub klapy bagażnika ponieważ te posiadają obwody 3-przewodowe (masa i 2x "+") a rygiel wlewu jest 2-przewodowy. Sterowanie nim odbywa się na zasadzie odwrócenia fazy.
Dla znających się choć trochę na elektronice można w obwód wpiąć układ odwracający polaryzację (np. przekaźnik bistabilny do sterowania kierunkiem obrotów silnika) jednak taki układ wymaga obecności dodatkowego zasilania.
Innym prostszym sposobem na zabezpieczenie wlewu paliwa jest korek z zamkiem.
Do XE idealnie pasuje np Polcar A6256X
Nawigacja
Idź do wersji pełnej