Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Zwiększenie mocy

(1/3) > >>

MOLLI:
Hej jestem po gruntownym remoncie silnika w jagu 2.0 180km i zastanawiam się czy ktoś z forumowiczów zwiększał moc? Zastanawia mnie to gdyż wiele tunerów obiecuje bezpieczne 220km i 530nm. Jak myślicie warto? No i najważniejsze czy bezpiecznie?

Zbyszek01:
Poprzednie moje auto miało 160 km i 350 nm i powiem że warto porównując z tym co mam czyli 240 km i 500 nm.
Inna bajka  ;D
Czy bezpieczne to nie wiem i też szukam odpowiedzi bo parę nm by się jeszcze przydało  :-za

Robik:
Zaden tuner nie da ci gwarancji na silnik po aktualizacji softu. W jagu nic nie grzebalem, ale mam bardzo dobre wspomnienia z aktualizacja softu w samochodach grupy VAG. Wieksza elastycznosc i przyspieszenie, w normalnym trybie jazdy mniejsze spalanie. Jaki masz przebieg, co dokladnie robiles z silnikiem?

Zbyszek01:
To że po tuningu jest mniejsze spalanie to wiem, jedynie jak to jest robione z głową i pod konkretny silnik. Do dobrego tuningu pasuje jeszcze aby z silnikiem był też robiony program do skrzyni, wtedy mamy kopa.
Z autem nic jeszcze nie modziłem, szukam wiadomości gdzie dobrze robią i czy się sprawdza a najważniejsze abym potem nie wracać z błędami lub co gorsza z naprawami silnika czy skrzyni.
Na liczniku 94 Tkm

MOLLI:
U mnie 139k przebiegu. Strzelił mi rozrząd (fart że zawory i tłoki są całe) co sprawiło że wymieniłem każdy możliwy element rozrządu dodatkowo obydwa wałki rozrządu i pokrywę. Do tego dźwigienki i popychacze zaworowe. Wszystko nowe z aso dół silnika skontrolowałem i nie ma do czego się przyczepić.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej